Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

preOTVORENO


E, moja Hloverka, nije ni tebi sinoć bilo lako. A ni nama. Treba tu svu zavrzlamu: tko je koga ušto, našto, krozšto i zašto raspetljati... i mislim da ljudi i ne znaju puno više nego što su znali. Ja npr, uopće nisam promijenila svoje mišljenje o njima. Samo se malo potvrdilo. A ne znam i jel uopće bilo zanimljivo nekom tko nije njihov birač. I još jedna jako zanimljiva stvar. Ne znam jel netko primjetio: uopće nije bilo telefonskih poziva gledatelja. Pa, normalno! Mi smo mala sredina, nitko se neće dovesti u situaciju da nazove, izgrdi jednog, drugog ili trećeg, pa da poslije nadrapa. A ak bi nekog htio pohvaliti, uvlačiti mu se...onda je to bolje učiniti direktno, u 4 oka, veći je efekt....katastofa!!!!
A kog smo mi to tamo mogli vidjeti?
Prvo, šefa jedne političke stranke, koji bi se htio riješiti lokalnog ( al ne zanemarivo utjecajnog) poduzetnika koji mu ruši ili «ruši» ugled stranke. Zašto je on bio tamo? Zato što je jedan član njegove stranke, koji participira u županijskoj vlasti, otrgnuo se stranačkoj stezi. Ma moš mislit! Tip je htio preći u protivnički tabor, čime bi se dogodio prevrat u vlasti, pa bi hadeze i koalicijski partneri izgubili većinu, a esdepe i njegovi partneri dobili vlast. E sad, u igri je i ostavka ili lažna ostavka na članstvo u stranci, i bože me sačuvaj šta sve ne.
Drugi, župan, hadezeovac, u sukobu interesa po procjeni saborskog povjerenstva, jer je davao trećem igraču mjenice i poslove. Mislim da je on jedini župan u cijeloj domaji, koji se nije maknio sa te dužnosti od osnivanja županije. Valjda voljom birača, pa šta se onda bune?
Treći, po Hloverki, ključni čovjek sukoba, poduzetnik koji je htio biti i političar. Nije u emisiji puno dolazio do riječi, al baš mi je zapeo za uho jedan detaljčić. Kaže gosn poduzetnik- ja sam se kao nezavisni kandidat aktivirao politički zato da dobijem više posla. Nitko nije na to reagirao, ali, stanite, hej, zar to nije malo naopako? Dakle, ak hoćeš raditi, graditi, dobivati posao, nije dovoljno biti dobar u svom poslu, imati dobre projekte, imati dobre cijene i reference, sve to možeš objesiti mačku o rep ak nisi u politici! I još ak si mudar ko lija, proračunat ko kalkulator, onda ćeš biti malo sa hadezeom, malo sa esdepeom, dobit ćeš sredstava, mjenica..kolko ti apetit traži. I još ćeš si liječit ego pojavljivanjem na teveju!
Četvrti igrač, gradonačelnik, ima svoju priču. JA sam napravio puno u ovom gradu, JA sam trn u oku lopinama, JA se nedam i imam podršku svog šefa stranke, i drugovi – NO PASARA!!!!! A s čijom lovom, gradonačelniče? A sukob interesa gradonačelniče? A lova (mjenice, šta ti ja znam šta) koja je otišla tom poduzetniku, koji tvrdi vas je on postavio na čelo grada? A u drugu ruku, u gradu se zaista radi. Vide se promjene. Uveo je darivanje roditelja novorođenčadi sa po 1000 kn, napravio stazu za skejtere, dječja igrališta, dao urediti prilaze i rampe za invalide, za umirovljenike starije od 70 godina i samce organizira božićni ručak i druženje, i još svakom da valjda po 100 ili 200 kuna. A i prije njega su bili gradonačelnici, pa se baš i nije tako radilo...
Peti igrač je do kraja misteriozan. Gledatelji da kraja emisije nisu mogli skužiti jel on je dao ostavku ili nije. I jel može sam odlučivati komu će se prikloniti ili mora slušati direktive odozgor. I koliko je stranaka do sada promijenio i zašto. Pa zašto ne postane nezavisni kad mu nitko ne odgovara? Možda se boji da bi to bio fajront njegovog bavljenja politikom. A vlast je slast, kaže se u narodu. A i sinoć se moglo vidjeti. Jer za malo drugih stvari osim vlasti bi se ugledni pripadnici nekog društva onako išli izblamirati na javnoj televiziji.
Njima je slasno, a biračima izgleda gorko. I fino je Hloverka završila emisiju rekavši da joj je baš drago da ona nije birač u takvom gradu i žipaniji. Blago njoj!



Post je objavljen 04.01.2006. u 10:37 sati.