Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Vrchni, prchni!

Image Hosted by ImageShack.us

Jedna od prednosti mlađe dobi (>20) jest što u dane božićnih i novogodišnjih blagdana, kada televizijske kuće u pravilu repriziraju reprizine reprize reprizu, imate priliku vidjeti nešto što eventualno valja a da to još niste vidjeli.
Isto međutim, ne vrijedi za one starije; mi smo osuđeni na prežvakavanje već tisuću puta viđenog, i dobrog i lošeg.
Jedine iznimke od ovog TV-pravila su oni koji su (A) odrasli bez TV prijemnika ili (B) emigrirali u pozno doba pa sad gledaju reprize njemačkih, norveških, dutcherskih, čeških, itd. programa. Što će reći – pred nama je jedan novo-stari tuđi svijet.

Česi su sinoć emitirali dva svoja klasika...

Prije opće poznate «Kose» ČT1 je prikazala «Vrchni, prchni!», crnu komediju iz 1980., čiji bi naslov u hrvatskom prijevodu glasio otprilike «Konobaru, bjež!». (Vrchni je po 'naški' ober-kellner).
Uz minimum sredstava i maksimum duha, dobre režije i sjajne glume, dobili smo sat i pol vrhunske zabave! Posrijedi je jedan od onih ludih (eskapističkih?) filmskih uradaka po kojoj je češka kinematografija naširoko poznata + zahvaljujući kojoj Česi kao narod uživaju privilegij pozitivnih predrasuda (duhoviti, simpatični, Švejkoliko dobrodušni).

Više o "Vrchni, prchni!" na Bestseleru...


Post je objavljen 31.12.2005. u 00:52 sati.