Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pupindnevnik

Marketing

Sretni stanovi

Razmišljala sam o moralnom postu. Drugi dio je, do pola napisan, ostao na kompu kod jedne prijateljice, sada sam na lapu kod druge. I zapravo mi se uopće ne završava ta moralna proserancija. Zafilozofirala sam ga, što ne ide ukratko ako čovjek želi biti precizan, tako da bolje da stanem na vrijeme jer koga uopće zanima koncentrirani elaborat s područja etike. Nek ide vrit. Možda ga završim jednom, kad me moral zasvrbi. Sad me ništa ne svrbi, osim majstora i novogodišnje histerija koja se prikrada. Već vidim da će biti problem ostati kod kuće pred televizorom. Neke prisile se spremaju, bumo vidli.

Cijelo popodne pregledavam Sretne stanove. Tražim ideje za kuhinju. Da, odlučila sam naručiti novu kuhinju, bilo bi glupo da sve pločice koje sam poljepila po zidovima i podovima vrijede više od same kuhinje. I tako sam uvela još jednog stolara, začudo ovaj je došao prema dogovoru, sve mi se čini da će suradnja s njim teći u redu. Do sada sam s nekim majstorima imala sreću, s nekima nisam. Onima koji me zezaju danas je kucnuo kraj. Dobila sam otkaz na poslu od kojeg nisam mogla disati, a kamoli kontrolirati rekonstrukciju stana. Sad sam slobodna i orna za rješavanje nagomnilanih zaostataka, a i za izbacivanje malera iz kuće. Tome se naprosto veselim. Kaznit ću ih za iskorištavanje moje dobrote i nemogućnosti da ih kontroliram. U mjesec dana jedino su ogulili zidove i boju sa dvoja vrata, e pa stvarno – lete van!

Zadnjih mjeseci sam bila nekoliko puta na rubu da dam otkaz, ali nisam imala hrabrosti, činilo mi se luzerski odustati prije kraja projekta. Hvala glavnom i odgovornom što me riješio muke. Od bolesne situacije nisam imala snage a ni vremena tražiti bolji posao. Kakvo olakšanje, koliko prostora za rješavanje sadašnje situacije i koliko prostora za stvaranje novih mogućnosti...

Iz sretnog stana jedne svoje prijateljice prešla sam u drugi sretan stan kod druge prijateljice, a nakon nekoliko mjeseci sređivanje vlastite kuće nadam se da ću se za par tjedana useliti u svoj sretan stan.



Post je objavljen 31.12.2005. u 00:41 sati.