Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Crkva zapucala iz Thompsona


Nakon što je splitski crkveni sud proglasio nevaljanim crkveni brak između Danijele Martinović i Marka Perkovića Thompsona pjevač ustaških poskočica presretno izjavljuje da će napokon moći sklopitiu drugi crkveni brak. Obični smrtnici komentiraju da je Thomson takvu milost od Katoličke Crkve u Hrvata zaslužio svojim dosadašnjim domoljubnim angažmanom, a padaju sumnje da je bilo i podmazivanja. Naime, opće je poznato da je crkvenu rastavu braka skoro, pa nemoguće ishoditi.

I Danijela Martinović draga je splitskoj Crkvi. Objasnila nam je u gostovanju kod Nives Ivanković na HTV-u da je pjevačku karijeru započela u crkvenom zboru s 14 godina.


Marko Perković Thompson i Danijela Martinović u danima sreće prvog crkvenog braka


Ovom prigodom ne bih volio da čitateljstvo 45 lines smetne s uma da je Ivo Sanader u sklopu Akcijskog plana uhićenja Ante Gotovine za zadatak imao uskratiti mu potporu Katoličke Crkve u Hrvata. Ne odnosi se to samo na ukratu navodnog franjevačkog fizičkog pomaganja odbjeglom Haaškom optuženiku već i na uskratu moralne podrške koju je Ante Gotovina, između ostalog, dobivao od hrvatskih biskupa.

Jedan od njih mons. Marin Barišić, nadležan za razvrgavanje Thompsonovog crkvenog braka s Danijelom Martinović javno je pružio podršku Sanaderu nakon Gotovinina uhićenja pozivajući narod na razum:

«Emocije su opravdane, njih ne možemo zatomiti kao ni naši građani, ali vjerujem da će biti razumni i znati što je pametno u ovom trenutku ne samo za generala nego i za hrvatsku državu», poručio je nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić.

Ante Pavić, Nacional, 09.12.2005.


I nije samo Marin Barišić razočarao Gotovinine poklonike. Učinio je to i Marko Perković Thompson odbivši pjevati na skupu potpore u Splitu:

Thompson: Danas mi se plače, a ne pjeva

Mislim da nije primjereno danas pjevati. Meni se danas plače, a ne pjeva. Pjevat ćemo onda kada gotovina bude dolazio iz Haaga. Tada ćemo napraviti veliku feštu i na Rivi i u Zagrebu, pjevat ćemo i slaviti, izjavio je Marko Perković Thompson pozivajući na pomoć u obrani Gotovine.

Zoran KRŽELJ, Novi list, 12.12.2005.


Dakle što reći. Gotovina je Božić dočekao u Haagu, a Thompsona i Danijelu Martinović Crkva je darivala razvodom braka. Svakom njegovo.


Post je objavljen 29.12.2005. u 01:17 sati.