Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/eclipse

Marketing

"Who is true & who's blue"

SUBTITLE: "Overloaded"

Raspoloženje: 19th nervous brakdown :D
Now Playing: Jefferson Starship - We Bulit This City

La la la, jos sutra...na izmaku snaga sam. Uzas kako sam se nazifcirala lately ali nema veze.... prezivjet cem.
I onda tri tjedna uzifancije, odmaranja i uzifanja u svim onim čokoladnim perverzijama :D

Je, znam da sam davno obecala koji otrovni post, pa evo :D

Primjetih lately kako je furanje na neku subkulturnu spiku strašno kul. Odjednom smo svi buntovnici bez razloga, jadni i neshvaceni. Sami protiv cijelog svijeta. Najbolji modni detalj uz to je stav "nitko - me - nevoli". Takvi primjerci od obicnih smertnika razlikuju se po po pogledima kolekcije ubit-ce-te-ako-mi-se-obratiš, mirisi koji se oko njih šire podsječaju na jeftine cigarete i više ili manje kvalitetnu pivu - i slično. Poslije dođu u neko okupljalište isto tako hibridnih primjeraka, pricaju koliko ima pick upova elektricna đitra koju je pred tri godine nabavil frend frendovog frenda, koliko su puta tog jutra pali u depresiju i zašto si još nisu ispustili koju litru krvi .Najbolji su mi oni primjerci koji su do prije dva mjeseca slušali, khm khm, izmedu ostalog, Crvenu jabuku i ine bendove - najednom ukrali starke starijem bratu, pustili kosu , šecu okolo u majici na Black Sabbath i ponosno isticu svoje rokestvo ili pripadnost inim pseudo subkulurnim gupacijama.
Hehe.
Onda i nije cudo kaj se dešava da se David Bowie zamjeni sa Prljavim Kazalištem.
Daaaaa...rock je jako u modi. Yeah, right. Izišao je iz mode cim je svijet zahvatila ona nesretna disko gorznica, Saturday Night fever i ta sranja pa pocela era EmPtYVi-a, elektronike i ostalih pošati. Isse, to je gore neg sedam gladnih godina. I sad je rock kao opet u modi.
Ma da, po toj logici Bonzo je ustal iz mrtvih i sutra ce se održati reunion Zepplina. Neznate tko je Bonzo? Tko vam kriv, trebali bi znat :o) Sigurno da nije klavijaturist Deep Purplea kao što NEKI (koji ce se možda prepoznati u daljnjem tekstu), misle.
I ovo kaj sad djeca slušaju nema veze s rockom, vec je bliže Zeki i potocicu.
Isto se može primjeniti na sve ucestaliju pojavu u šminkerske populacije. Issati, što su iritantni. Da se ogradim na pocetku, pod tim terminom smatram sve one mamine i tatine razmažene sinove i kceri koji odbijaju odjenuti išta bez potpisa, majice su u skladu sa cipelama, torbicom i sjenilom a pod najvecom katastrofom i srozavanjem digniteta smatraju tren kad im pukne nokat. Ma blje. Nevjerovatno, razmnožili su se po jedinom mjestu gdje se može cuti normlana muzika brže od bakterije escherichie coli. I kao da je njima do muzike. Važno je biti viden.
Što se njih tice, Deep Purple je marka laka za kosu a Sugar Ray boksac, dok su Dream Theater porglasili nacionalnim kazalištem. Franz Ferdinand? Pa on je davno ubijen :D
Toliko se vec naslušah bisera da više i ne obracam previše pažnje kad netko neš tak mudro izvali. A svašta...
Dragi moji,rokenroll nisu samo desetak bendocva nabacanih na playlistu, rock je puno više, to je lifestyle, nacin razmišljnja, et cetera . Dobro, reci cete, moje razmišljnje je prilicno ograniceno. Ali znate šta? Priznajem da sam puna predrasuda prema ljudima koji slušaju nekaj sam da se qrce pred društvom ili bili "in", - stvarno mi je muka od takvih jedinki. I sad se namecu dvije moguce solucije : pod a) ova nije normalna - e tu se i ja slažem :)) i pod b) dobro, pa muzika i nije najvažnija stvar u životu, Namarie baš si snob. E sad, tko veli da muzika nije važna laže ko pas. Normalno da cem se prije skužiti s nekim tko deer po gitari i sav je uživljen u neki sub' film nego s osobom ciji je najveci problem u životu koja se boaj laka za nokte nosi ove sezone ali fak it, kad bi tak kategorizirala ljudofe i ljudofke za cas bi doma po cijele dane ljepila marke u album jer bi mi društveni život spao negdej na razinu Nizozemskih pokrajina.

..........They don’t give a damn about any trumpet playing band.............
It ain’t what they call rock and roll ...............


Post je objavljen 22.12.2005. u 14:18 sati.