Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvornade

Marketing

Volim svoju obitelj i za nju mi je sve lako!

Ona je diplomirani inženjer građevine, on je diplomirani inženjer strojarstva i nezaposleni su. Žive u podstanarstvu s kćeri od tri godine i sinom od dvije godine. Ona doma čuva djecu, on svaki dan traži posao da zaradi za život svoje obitelji.

U one dane kad nema posla, iduće bi jutro išao na burzu rada provjeriti oglase. Jednog dana došao je u burzu rada, a na oglasnoj ploči kao i puno puta prije toga dana nije našao ništa od posla u struci ni za sebe ni za suprugu. Izašao je ispred zgrade burze i stao uz ljude koji čekaju da ih netko taj dan pozove da nešto rade za njih.
Naišao je čovjek i pitao treba li tko posao. On je rekao trebam, drugi su pitali kakav posao. Čovjek je odgovorio trebam ljude za okopavanje vinograda. Drugi su odustali od cjelodnevnog cmarenja pod suncem i male nadnice. Mladi inženjer je pitao «kad mogu početi i ima li naznake koliko ću dugo raditi kod vas». Čovjek mu je rekao «pokažite mi ruke». Kad je vidio žuljevite ruke dodao je «vjerujem da ćete jako dugo raditi kod mene».

Gospodin koji je nudio posao okopavanja vinograda tada se predstavio. Bio je to direktor vodeće tvornice specijalnih alata. Pitao je inženjera što je po struci, njegovo obiteljsko stanje i rekao mu da se sutra javi u njegov ured. Diplomirani sam inženjer strojarstva, oženjen sam i imamo dvoje male djece.
Oprostite, a zašto ste prihvatili posao bez da ste znali o kojem se poslu radi, a fakultetski ste obrazovani? Volim svoju obitelj i za nju mi je sve lako! Gospodin je odgovorio «siguran sam da ćemo dugo raditi zajedno».

Post je objavljen 22.12.2005. u 07:07 sati.