Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Zažmiri i baci novčić

Image Hosted by ImageShack.us

U totalnom sam delirijumu. Ili možda postoji gori izraz za moje stanje?
Borim se između dvije vatre.
Jedna vatra je posao koji je menadžerski i u kojem bih imala moć i u kojem bih postavljala stvari u firmi od temelja, koji nudi slobodu u odlučivanju, nudi odgovornosti, nudi kreativnost, nudi vrijeme za sebe, nudi sve ono o čemu sanjam godinama. Ne imati nikoga osim glavnog direktora iznad sebe, imati ljude ispod sebe, raditi za relativno dobru plaću i uživati.
Druga vatra je iskočila naglo. Posao je bitno različit od prvoga iako je u struci. Međutim, tu bih bila šljaker s dobrim beneficijama i relativno dobrom plaćom, koji će imati mogućnost biti kreativan, davati ideje, imati super radnu okolinu. Tu bih se morala ubijati od posla, ali to bi bilo adekvatno nagrađeno. Fer firma. Fer odnosi.

Kvragu, moja divlja priroda mi stalno govori da odem biti šljaker jer ću sa svojim žarom, voljom, idejama, vezama, znanjem i iskustvom kroz nekoliko godina dogurati daleko. Ako budem imala volje. Međutim, mogu zaboraviti godišnji kad ja hoću, mogu zaboraviti dolaske i odlaske u firmu kad ja hoću, moram se prilagođavati zakonima tržišta. Morat ću cijeli život raditi kao manijak i imat ću puno toga, ali neću imati baš puno privatnog života. Kvragu, divlja jesam, ali ne toliko da ću se cijeli život zakopati u knjige, certifikate i kompjutere. Ovaj posao nudi velike izazove koji su meni neophodni.

Moja druga, razumna priroda kaže da uzmem voditeljski posao. Tu ću raditi puno, ali u smislu vođenja ljudi, planiranja... ma svih onih stvari kojima se bavi voditelj. Imat ću vremena za svoje obrazovanje, ali onoliko koliko ja budem željela. Ako me za godinu, dvije, pet volja za učenje popusti, neću zbog toga imati posljedica. Dobavljači usluga i proizvoda će se meni dodvoravati, a ne ja njima. Godišnji kad hoću, putovanja kad hoću, posla koliko hoću... ma sve određujem ja sama. Radim, a opet imam sve svoje vrijeme samo sebi na raspolaganju. Ovaj posao nudi puno veću slobodu koja je meni neophodna.

Uh, ovo definitivno nije jednostavno. Sloboda ili izazov???????
Moram priznati da mi je već sada malo dosta svakodnevno učiti. Ja to volim, ali povremeno. Mislim, radim od jutra do sutra, ali kada mi pukne filme i poželim tri dana samo glumiti da radim, onda će to biti jednostavnije izvesti kada si šef J.

Kvragu, kvragu, kvragu... mislim da je ovo THE odluka. Biram hoću li biti u mirnoj vodi nakon svih ovih turbulentnih godina rada ili ću ići u još turbulentnije vode.
Toliko sam se trudila doći do pozicije voditelja, a sada me ova druga ponuda malčice pomakla iz mog kolosjeka.

Najrađe bih bacala novčić, ali moram najprije duboko udahnuti...

Sloboda ili izazov???????


Post je objavljen 21.12.2005. u 13:47 sati.