Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/isusevolimte

Marketing

:::::......DANAS I JUČER......::::::

Veliki pozdrav dragi moji!
Znam nisam jučer pisala ,ali bila sam na jednoj proslavi imendana.
I to je trajalo do kasno u noć,stoga mi oprostite:)
Naš dragi pater Vlado je imao imedan jer jučer je bio SV.VLADIMIR!
Baš je bilo veselo i veselo :)
Ok ima jedna mana moj glas ''šteka'',ali nema veze.
Bar se dobro proslavilo i naveselilo:)

Eh sada nešto ,što nije vezano za jučer:))

Bliži se Božić,Badnjak,Nova godina.

Prije svega dolazi Badnjak.
Dan kada kitimo bor,postavljamo štalicu,mame i bake peku kolače i raznorazna jela.
Ali prije svega u tome danu nestttttrpljivooo dočekujemo ROĐENJE MALOG ISUSA KRISTA!

Ali da bi dostojno proslavilo ove blagdane potrebno se ispovijediti.
Jesmo li to učinili?
Jesmo li olakšali dušu?
Ako nismo požurimo prije Božića i Badnjaka!


Evo što sak našla na jednoj stranici :

Image Hosted by ImageShack.us

U božićnoj polnoćci kršćani obznanjuju pismo apostola Pavla učeniku Titu: Pojavila se — u Isusu Kristu — dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga. Teško da bi suvremeno čovječanstvo bilo bolje da Božića nikad nije bilo! Od topline Božića griju se kršćani, a i oni koji se njima ne pribrajaju. Prvi Božić, a zatim i svaki koji poslije njega slijedi, ukazuje na Božje čovjekoljublje, ali i hrani ljudsku svijest da slijedi Boga u — čovjekoljublju.
S jedne je strane Božić otkrio da je Bog kršćanstva okrenut prema čovjeku: želi ga, voli ga, ljubi ga. S druge strane daje na znanje da je time, što je Sin Božji postao čovjekom, njegovo je učovječenje postalo put našeg očovječenja. Tako je u kršćanstvu bogoljublje nerazdvojivo od čovjekoljublja. I ni u jednoj drugoj religiji kao u kršćanstvu ne spajaju se bogoljublje i čovjekoljublje do te mjere da je Isusov učenik Ivan mogao napisati: Tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti(1 Iv 4,20).




Na Božić se sam Bog pojavio u mjeri čovjeka, primjerio se čovjeku, da se čovjek omjeri Bogom, da mu ponudi svoju beskrajnu mjeru. Blagdan Božića je Isusov rođendan, ali se otada i čovjek rađa na nov način. Po kršćanstvu, po krštenju, u svakom čovjeku želi se razviti Krist, točnije: on želi da se svaki čovjek — kako piše sv. Pavao — razraste do pune mjere rasta Kristova (Ef 4,13). Dakle, u Božiću je utemeljeno čovjekovo dostojanstvo pa papa Leon Veliki sredinom 5. st. poučava kršćane: Upoznaj, o kršćanine, svoje dostojanstvo i pošto si postao dionik božanske naravi, ne vraćaj se u staru kukavnost!
Božićna evanđelja potvrđuju da je Isus Krist ostvarenje davnih iščekivanja. Božić opravdava ljudsku nadu, očekivanje i iščekivanje. On je sam isunjenje istinskih ljudskih nada o spasenju, ali i nadahnitelj velikih nada čovjekovih i nada čovječanstva. Od svog rođenja Krist je preuzeo na se zlo svakog čovjeka i svega čovječanstva. Nosio je križ i na svome tijelu otrpio naše križeve. Posvetio je stoga našu borbu za istinu, za pravdu, za ljubav, za istinsko dobro čovjeka i čovječanstva. Njemu je dobro čovjekovo zadaća pa joj služi sve do osiguranja i jamstva čovjekovog spasenja.



Post je objavljen 20.12.2005. u 14:12 sati.