Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kad tovariš Staljin prdne, glava ode...

Na moj jučerašnji tekst o ukidanju Latinice stigla je zanimljiva reakcija na mail.

Uglavnom… neimenovani izvor s Prisavlja demantirao je da je Latinica kao takva ukinuta, ali da će se od sad pomnije pratit što će se prikazati. U tom smislu Latinica koja je jučer skinuta s ekrana nije prošla po cenzorskim kriterijima.

Sigurno se sad pitate čijim kriterijima? Pa kriterijima Andrije Hebranga. Ta skinuta Latinica upravo je govorila o partizanu i Staljinovom Ljubimcu, Andriji Hebrangu starijem. Očito je da se nekima na HRT-u tresu gaće kad taj saborski smrad prdne. Toliko o javnoj televiziji. Pitam se kako netko tko otvorno izjavi u saboru „da ne laže već samo povremeno govori neistine“ može uopće imati ikakav utjecaj?

Nego da se vratimo na temu ukidanja Latinice. Emisija formalno nije ukinuta, ali teško je vjerovat da će Denis Latin dopustit da mu netko govori što smije, a što ne smije. S druge pak strane HRT mu sigurno neće uručit otkaz jer bi otkazom Latin bio slobodan prijeći konkurenciji. Dakle imamo pat poziciju. Istu onu poziciju u kojoj se nalazi Tihomir Ladišić koji je izvisio iz istog razloga kao i sad Latin. Samo je govorio istinu.

Post je objavljen 20.12.2005. u 08:00 sati.