Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindrevolution

Marketing

Žene i darivanje...


izvor slike: www.evanizer.com

Već sam jednom pokušao pronaći neke specifičnosti vezane uz različitost spolova. Bio je to pokušaj definiranja razlika koje se izravno dotiču veza i skokova na stranu. U tom trenu i vezano uz tu temu, zaključio sam da razlike ne postoje. Uostalom to možete i sami pročitati u postu Akromatska karakterizacija veza.

Sada bih se rado dotakao nečeg drugog. Darivanja. Kako se nalazimo u predbožićno vrijeme, tema je i više nego aktualna i moglo bi biti korisno ponekima. E pa žene i darivanje specifičnost su kakve na ovoj planeti nema!

Neki dan kad smo išli s faksa, bio sam svjedok ženskog analiziranja dobivenih poklona! Jedna od kolegica dobila je nekoliko poklona od frenda koji je bio u shopingu u Njemačkoj. Pozadinska priča je nebitna, pa ću je preskočiti... no ono što jest bitno jesu fenomeni ženskih komentara!

Svaki muškarac, pod utjecajem medija i reklama, kao idealan poklon za ženu smatra neki parfem! U dotičnom primjeru bio je posrijedi Bulgariev parfem. No, je li istina da i žene tako razmišljaju? Ako ću se voditi situacijom kojoj sam nazočio, odgovor će biti negativan! Naime među silnim poklonima bile su i neke ˝slatke, šarene čarapice˝ sa posebno istaknutim prstićima u kompletu sa istim šarenim rukavicama! I što mislite je bila reakcija četvrt tuceta žena koje su to proučavale-˝Joj kak slatko!˝-moglo se čut i više nego tri puta! Svima od reda te su čarapice bile najzgodniji predmet. Skupi je parfem tako postao manje bitan.

U tom trenu palo mi je na pamet, a kako bi reagirale da su poklon bile samo čarapice? Bi li i u tom slučaju reakcija bila ista? Vidi kak slatko? Il nešto slično... Ne znam, da budem sasvim iskren, nisam nimalo siguran!

Žene su čudna stvorenja! Ne ću uopće pokušavati ulaziti dublje od te izjave jer ću se tako duboko zakopati da se sa tri iduća posta ne bih uspio izvuć. Iz tog jednostavog razloga odustajem od tako duboke analize. No zaista bi me zanimalo kakva bi bila reakcija da su umjesto parfema glavni poklon bile čarape...

Najbitnije od svega, u sljedećih nekoliko dana moram curi kupiti poklon za Božić. Već se sad bojim tog trenutka ulaženja u neki i potrage za onim idealnim poklonom. Što se uopće ove godine kupuje? Što je slatko? Što nepoželjno? Pitanja su to zbog kojih bi sljedečih nekoliko nočiju moglo biti neprospavano... preostaje mi samo nada da ću nekom sretnom slučajnošću na što brži i bezbolniji način naletjeti na nešto zanimljivo!

Držite mi fige!


Post je objavljen 17.12.2005. u 23:25 sati.