Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

HDZ amortizira javnost zbog uhićenja Ante Gotovine napadom na Latinicu



Jean Stock, Mirko Galić i Stjepan Mesić


Doista morbidnim pritiskom na HTV, posebno emisiju Latinica, da su odgovorni zbog samoubojstva branitelja kojem je, navodno kap prelila čašu kad je vidio kako se omalovažava pokojnog dr. Franju Tuđmana, HDZ-ovi saborski zastupnici, prije svega žele amortizirati mogući gnjev svojih birača zbog izručenja Ante Gotovine ICTY-u.

Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a okrivljuje Latinicu zbog smrti branitelja, a neki dan je moguće demonstracije protiv vlasti zbog Gotovine okakaterizirao kao novu balvan revoluciju.

Ne spominje ni on niti njegove kolege iz HDZ-a i HSP-a koji su analizirali program HTV-a da je neki dan Dnevnik HTV-a prešutio činjenicu da je Ivo Sanader u ime HDZ-a položio vijenac na Tudjmanov grob pola sata prije nego je bilo predviđeno protokolom, te ga televizijske kamere nisu stigle snimiti, a što može značiti samo jedno da se aktualni premijer zapravo srami svog prethodnika na čelu HDZ-a dr. Franje Tuđmana. To su recimo zamijetile privatne televizije RTL i NOVA TV, na koje se, gle apsurda, aktualni napadači na Latinicu i HTV, sad pozivaju u Saboru.

Dobro je primijetio Damir Kajin, nitko se iz HDZ-a nije bunio kad je predsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavio za HTV da bi savjetovao pokojnom dr. Franji Tuđmanu da se odazove pozivu u Haag da ga je ovaj dobio za života.

Ivo Sanader je dopustio svojim jastrebovima Šeksu, Hebrangu i Đakiću da se razmašu nad Denisom Latinom, Mirkom Galićem i HTV-om, kako bi moguće umjesto Galića na ravnateljsko mjesto doveli Miroslava Škoru i kako bi skrenuli pogled javnosti sa slučaja Gotovina na raspravu o HTV-u.

Usput, Mirko Galić bi se za veleposlaničko mjesto u Parizu rado odrekao i Denisa Latina i ravnateljske palice na HRT-u. Zato se i nije trudio ozbiljnije stati na stranu svojih kolega novinara.

Usamljeni, ozbiljniji istupi zastupnika Kajina i Pupovca, neće dovoljno snažno odjeknuti kao što bi mogao istup Predsjednika RH Stjepana Mesića, odluči li se uključiti u ovu raspravu.

Postoje sve teoretske pretpostavke za Mesićevo uključivanje: sam je bio javni nositelj ideje detuđmanizacije i veliki doprinositelj ostvarenju iste, Denis Latin mu je sklon, što je i nedavno demonstrirano Latinicom o Hrvoju Petraču, Mirko Galić je favorizirao Dražena Budišu kao predsjedničkog kandidata, ali ga sada nužno treba kao potpisatelja veleposlaničkih imenovanja...

Istup o obrani Latinice Mesić bi mogao nastaviti na kritiku Vladi što ne nastavlja Akcijski plan i ne kažnjava Gotovinine jatake, pa upitati zašto još nije podnešena kaznena prijava protiv Joze Lauria Grgića za kojeg se nedvojbeno zna da je pomagao Gotovini u skrivanju. Mogao bi Mesić od Glavnog državnog odvjetnika ili ministra policije tražiti da se ispitaju informacije koje je objavio Ivica Đikić više puta u Feralu da su Ivo Sanader i Božidar Kalmeta dali 30.000 eura Bori Gotovini, u nazočnosti Željka Dilbera, za financiranje bijega Ante Gotovine.

Denis Latin je mogao znati što mu se sprema iz HDZ-a, najlkasnije kada su maknuli Tihomira Ladišića. Tada je bilo šaputanja o mogućnosti da Latin i njegove kolege iz redakcije preko Siniše Svilana pređu na NOVU TV. Kako se informativni program NOVE TV od uhićenja Gotovine počeo ponašati kao da ga uređuje dr. Ivić Pašalić, bojim se da će se transfer Latinice na NOVU TV, teško ostvariti.


Hit majice Pogled na nezahvalnu Hrvatsku s Gotovinim likom. Photo by Večernji list



Post je objavljen 14.12.2005. u 12:31 sati.