Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redsandra

Marketing

Iritirajuće
Ne mogu da otvorim oči.
A gde mi sada idemo ?
U zabavište ! Štoooo ?…
KoračKoračKoračkoračkor
Mače, ja ne mogu više! Kada ćemo u penziju ?
KoračKoračkoračkor
E, idemo na aerobik Dana i ja. I sad, tako mi neprijatno! Ali sa nama je od moje najbolje drugarice M. E, sad ona se, kako da kažem, smuvala…Joj, ne mogu sama da pijem kafu.
KoračKoračkoračkor
Ja nemam stolicu. A. mi ne da njenu. Ona sedi sama, a ja nemam gde da sednem….rukavice i šal su oborili, sve mi je belo, isprljaće se…
KoračKoračkoračkor
Opet se ohladila kafa ! Uuuuu ala je ovde toplo ! Hajde pušači, gasite te cigarete pa da otvorim prozor !
KoračKoračKoračkoračkor
Danas se Pereza naljutila. Ljubila sam se sa Đorđem. U nogu. Ovako. Ahaaa. Štoooo? Gde idemo sada ? Štoooo?…
KoračKoračKoračkoračkor x 2
Idi ti ! Kupi i…vidi šta još treba…Sipaj mi pivo.

Relaksirajuće
J. donosi štapiće (Pardon punjen kikirikijem). Gnezdi se u moje krilo. Gleda me. Mazi. Dira kosu. Pipka obraze. Skida senku sa oka. Grickamo štapiće. Gledamo se. J. me grli i kaže : Moje su oči plave kao nebo, tvoje su braon kao čokolada…A koja je ovo boja ?

Vrhovi. Proplanci. Vidikovci.

Ipak, ono što valjevske planine čini i pomalo tajanstvenim jesu duboki rečni klanci koji ovaj prostor čine teško prohodnim. Pomenimo kanjon reke Trešnjice na čijim se nepristupačnim liticama gnezde beloglavi supovi. Njena pritoka, reka Tribuća (porede je sa kanjonom Nevideo) je izdubila izuzetno uzanu i neprohodnu klisuru koja je retke posetioce ostavila bez daha. Reka Ljuboviđa se bavi piraterijom na svom izvorišnom delu (preuzima deo toka drugog sliva). Svojim tokom najzabavnija je reka po imenu Zabava, koja se spušta sa Povlena a onda u dolini jednostavno nestaje. Voda ove reke zažubori suvim koritom Suvaje samo kada se tope veliki snegovi. Posle deset kilometara poniranja vode reke Zabave ponovo izbijaju ispod stene, ali naniže teku kao nova reka – Gradac.


Dođi, stigla je knjiga koju si tražila. Stenlijev Bensedin.

M. dolazi do mene. Grli me.

Devendra. Shandore , hvalisha !


Post je objavljen 13.12.2005. u 23:45 sati.