Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagoberhr

Marketing

Priče iz davnina - Čarobni leptir

Bio jednom jedan kralj, koji je živio u jednoj dalekoj zemlji sa ženom, dva sina i tri kćeri. Imali su ogroman dvorac i bili su bezobrazno bogati.

Najmlađa kćer je bila najljepša. Svi prinčevi iz drugih carstava su se u nju zaljubljivali a njene sestre su bile jako ljubomorne.

Jedne noći svi odoše na spavanje, samo je najmlađa princeza ostala na terasi čitajući knjigu. Odjednom u njenu sobu uleti neki leptir. Imao je tako lijepa žuta krila posuta nekim zvjezdicama, bio je tako sjajan. Princeza to nije odmah primjetila jer je čitala zanimljivu knjigu. Leptir je njenu sobu napunio sa slatkišima i dragim kamenjem, a potom sletio na jastuk. Princeza je ustala i krenula da legne u krevet, ali kad je vidjela onakav prizor jako se oduševila i nije mogla da vjeruje svojim očima. Ugledala je leptira na svom jastuku.

Pomislila je da bi on to mogao učiniti; ali zašto, kako? Sve joj je to bilo jako čudno. Na leptiru je videla sjaj i jako joj se dopao. Upitala ga je da li je on to učinio a on nije odgovarao jer je spavao.

Legla je u krevet da spava ali ne tako lako, dugo je bila budna.

Prošla je noć a sve je ostalo kako je i sinoć bilo samo leptira princeza nije ugledala kad se probudila, ali je ubrzo videla da on stoji na njenoj lampi. Otišla je na doručak i nikom nista nije rekla , čak ni svojoj sestri kojoj je sve povjeravala. Vratila se u svoju predivno ukrašenu sobicu. Medjutim razbojnik je skočio na terasu i krenuo da uzima drago kamenje. Kada je uzeo koliko je htio zgrabi princezu i odleti sa njom. Leptir to vidje pa poleti ravno za njim da spasi princezu. Ružni razbojnik sa rogovima je smjesti u neku sobu gde joj ni hrane ni vode nije davao a sebe onim dragim kamenjem obogatio. Leptir je vidio u koju sobu je razbojnik smjestio princezu i odmah je oslobodio. Princeza se jako obradovala kad ga je vidjela. Međutim oni nisu bili potpuno oslobođeni. Morali su još da prođu pored razbojnika. To im je predstavljalo problem. Leptir napravi čarobni napitak i sipa ga razbojniku u čašu. Razbojnik zaspa i oni prođoše pored njega i dođoše kući.

Roditelji su se jako obradovali kad su je vidjeli. Ispričala im je što joj se desilo i rekla:"Da ovog leptira nije bilo ja se kući ne bih vratila". Roditelji su bili u čudu ali i jako zahvalni što im je kćer spasio.

Leptir je ostao da živi sa njima. Princezi je pjevao pjesme i pričao priče.

Jednog jutra princeza se probudi i samo vidje leptira kako ispred njenog kreveta sjaji a iz tog sjaja se stvori princ. Zaprosio je princezu i vjenčali su se. I tako su njih dvoje živjeli dugo i sretno do kraja svog života.

Post je objavljen 09.12.2005. u 23:11 sati.