Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/leilani

Marketing

zločesti simpsoni! zločesti...i ti ježiću što nisi na hrvatskom!kako se samo usuđuješ?!mislim...


SIMPSONI PRED EUROPSKIM SUDOM!

Građanin Smikov želi zabranu emitiranja crtane serije ili barem premiještanje termina za emitiranje u kasnije sate, tvrdeći da ona promovira narkotike, nasilje i homoseksualnost. Kako je ovaj zahtjev odbijen na susu u Moskvi, došao je čak do europskom suda ljudskih prava u Strasbourgu! Zahtijeva i 10.000 dolara odštete od TV-kanala REN-TV jer je serija moralno oštetila njegovog devetogodišnjeg sina.


POĆI ĆU S VAMA JER VOLIM ŠALU, HOĆU DA VIDIM JEŽA BUDALU…

Ježeva kućica trebala se vratiti na popis lektire za osnovne škole. No, s tog je popisa nestala i to zato što 'nije napisana hrvatskim jezikom'. Odgojna uloga manje je važna od nacionalne.
Iako je pomoćnik ministra Dragana Primorca za osnovno školstvo Nenad Marković rekao da nema zabranjenih knjiga, vidljivo je da ih ipak ima. "Bilo je dogovoreno da će Ježeva kućica biti na službenom popisu knjiga za 1. razred. Ježeva kućica ima veliku odgojnu ulogu. U njoj se govori o ljubavi prema domu i to je bila naša glavna vodilja zašto smo to djelo vratili u lektiru", rekla je članica povjerenstva Mirjana Sučević.

IZABRANA MISS HIV POSITIVE

MOSKVA - Ruska frizerka u četvrtak je pobijedila na prvom ruskom izboru za miss među ženama zaraženim virusom HIV-a, te je okrunjena za Miss Positive na natjecanju ljepote organiziranom kako bi se otklonila stigma s oboljelih od AIDS-a u Rusiji.
Svetlana Izambajeva, stara 24 godine, titulu je osvojila na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, a natjecanje je organizirao časopis Šagi, namijenjen HIV-pozitivnim čitateljima.
» Ako sam Miss Positive, onda moram biti pozitivna", rekla je Svetlana sa smiješkom u razgovoru za rusku televiziju NTV. Rusija ima najveći broj oboljelih od AIDS-a i HIV-pozitivnih osoba u Europi. Službene statistike kažu da 330.000 Rusa ima HIV, no stručnjaci UN-a kažu da stvarna brojka dostiže milijun osoba, te da je riječ o jednoj od epidemija u svijetu koja se najbrže širi.




Post je objavljen 04.12.2005. u 20:33 sati.