Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

23. Tjedan suvremenog plesa


HRVATSKI INSTITUT ZA POKRET I PLES
Bijankinijeva 9 10000 Zagreb tel. 01 4621 967 tel. / fax. 01 4641 154
mail. hipp-tsp@zg.t-com.hr web: www.danceincroatia.com

Natječaj - Festival 23. Tjedan suvremenog plesa
/01. – 10. lipanj 2006./


Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 23. Tjedan suvremenog plesa. Festival se održava od 01. do 10. lipnja 2006. u Zagrebu, Rijeci i Zadru. Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama koji djeluju na području Hrvatske.

Odabrati će se tri programske cjeline u slijedećim kategorijama:

1. mladi autori - do 27 godina starosti; 2-3 godine djelovanja ili do 5 obavljenih radova različitog trajanja, u profesionalnim uvjetima. U ovoj kategoriji će se odabrati do 4 autora s radovima u trajanju od 15 – 20 minuta.

2. samostalni autori - više od 3 godine profesionalnog djelovanja sa samostalnim projektima izvedenim u profesionalnim uvjetima, sufinanciranim od strane javnog i privatnog sektora. U ovoj kategoriji odabrati će se cjelovečernji rad jednog autora (trajanje do 60 minuta) ili 2 autora s radovima u trajanju oko 30 minuta. Produkcija ne smije biti starija od 1 godine.

3. plesne skupine - mogu prijaviti profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji. Ukoliko se radi o premijernom radu (djelo koje je već doživjelo javnu izvedbu) uvjet je da predstava nije izvedena u Zagrebu najmanje 60 dana prije festivala te da u tom periodu nije imala vise od 3 izvedbe u Zagrebu. Produkcija ne smije biti starija od 1 godine.

Prijava treba sadržavati:

- ime, prezime i kontakt informacije podnositelja
- dvd / video (ne-editirana verzija, jedna kamera, bez ikakvih posebnih efekata)
- press dossier:
- opis djela
- kritike (ako je ponovljeni rad)
- biografski podaci autora ili grupe autora (najviše 1 kartica teksta)
- popis suradnika
- popis mjesta gdje je autor/ skupina nastupila posljednjih 3 godine
- nagrade/ priznanja
- umjetnička vizija (projekta, skupine)
- financijska konstrukcija (budžet) - ukoliko se radi o premijernom radu financijski plan treba dokazati da projekt ima zatvorenu financijsku potporu; festival neće uzeti u obzir projekt koji naznačuje manjak sredstava
- navesti iznos očekivanog honorara za nastup
- tehnički uvjeti (nacrt rasvjete, dimenzije scene, podaci o scenografiji, ukoliko se koristi pijesak, voda, vatra ili slični efekti – molimo navesti; ukoliko predstava koristi projekcije – molimo navesti detalje)



Prijave treba dostaviti najkasnije do 05. siječnja 2006. na adresu festivala :

Hrvatski institut za pokret i ples (za natječaj)
Biankinijeva 5ž
10 000 Zagreb


Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir. Prijave vraćamo jedino ukoliko je priložena kuverta s odgovarajućom markom i naznačenom povratnom adresom.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 15. veljače 2006. godine. Sastav žirija obznaniti će se nakon objave rezultata.


Post je objavljen 02.12.2005. u 09:45 sati.