Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilpostino

Marketing

HIV






Virus je ultramikroskopski agens(t) koji ima sposobnost razmnožavanja samo unutar ćelija živog stanodavca. Grubo govoreći to je nukleinska kiselina (DNA ili RNA) umotana u tanku košuljicu proteina.

Ako ste to razumjeli svaka vam čast.

Posljednjih dvadesetak godina mnogo se govori o 'virusu' AIDS-a ili SIDE kako je to u nas uvriježeno govoriti. Da, dobro ste primijetili, riječ virus je pod navodnicima jer do dana današnjeg znanost još uvijek ne zna radi li se o virusu ili o nečem drugom. Pitanje je radi i se o uzročniku ili samo o pratiocu bolesti.

Pokušajmo razmišljati zdravo seljački. 'Bolest' je reakcija organizma na promijenjene životne okolnosti. Uzroci su uglavnom nepoznati, a ono što medicina naziva uzročnikom je nešto što je prisutno tijekom 'bolesti' i nestaje kad organizam 'ozdravi'. Najlakše je ustanoviti prisutnost nećega što je moguće opipati osjetilima, našim ljudskim osjetilima ili produženim osjetilima kao što su mikroskop, ultrazvuk ili razne CT pretrage. U mnogim slučajevima tzv. uzročnici su prisutni u organizmu ali je bolest odsutna. Tek u posljednje vrijeme se potiho i sramežljivo naznačuje da je stanje psihe glavni uzrok bolesti, odnosno da smo bolesni zato jer smo tako odlučili.

Ako ste zaraženi virusom AIDS-a, onda teško da ćete ga se ikada riješiti, bar administrativno. U mnogim slučajevima pretrage su i dalje pokazivale da je osoba HIV pozitivna sve dok nije promijenila prezime. Govori li vam to nešto više o stavu službene medicine/politike o oboljenima od AIDSa.

Interesantno je razmotiti i tko sve smije bolovati od side: to su prostitutke, homoseksualci, crnci; dakle one 'kategorije' ljudi koje zapadna civilizacija oduvijek smatra nepoželjnima. Osim toga, potrebno je zadovoljiti i neke kriterije da biste 'postali' zaražen AIDS-om. Crnci moraju zadovoljiti dva kriterija dok bijelac mora zadovoljiti njih pet.

Novčani iznosi kojima se financira traženje lijeka od AIDSa su stavično visoki. Jeste li sigurni da se time ne financira homocid nepoželjnih. Farmakološka industrija će svakoga koji ukaže da su njihovi potezi krivi i besmisleni vrlo vjerojatno strpati u zatvor.


Post je objavljen 28.11.2005. u 18:36 sati.