Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bralina

Marketing

SAŽALJENJE ZABRANJENO!-1.dil

U Kneževini Lihtenštajn je 1956. godine stvorena globalna organizacija umjetnika kojoj trenutno pripada gotovo 650 umjetnica i umjetnika koji slikaju ustima ili nogama iz svih dijelova svijeta - Udruga umjetnika koji slikaju ustima i nogama iz čitavog svijeta (VDMFK).

Umjetničke aktivnosti ni u kojem slučaju ne treba smatrati izgovorom za davanje milostinje. Udruga pred svoje članove postavlja visoke umjetničke zahtjeve. U prvom planu stoje naime sposobnosti umjetnika, a ne njihov tjelesni hendikep. To je jedini način na koji se mogu dokazati na međunarodnom umjetničkom tržištu.

Udruga stječe autorska prava nad reprodukcijama umjetničkih djela i preko svojih partnera izdavača distribuira ih širom svijeta kao umjetničke reprodukcije, umjetničke razglednice i umjetničke kalendare. U svrhu prodaje originala organiziraju se izložbe širom svijeta.


Mislin da san kopirala osnovno o ovoj udruzi. Koga zanima više, more guglati ka i ja.
Mene je na to nagnala jučerašnja pošiljka koju san dobila, virovatno i mnogi od vas. Za one koji ne znaju-sastoji se od 6 aktualnih čestitki sa kuvertama i još nekin sitnicama, na svemu reprodukcija slika umitnika koji sklikavaju justiman i nogaman. Uz to uplatnica-ko želi more to kupit za 49 kuna. Meni najvažnija stvar je letak uz to koji me uputia u sasvin novi svit o kojen mi zdravi ritko il' nikad ne pomislimo.

Sad moran prikiniti, a nastavjan u drugon dilu o nekin aspektima toga slanja.

Image Hosted by ImageShack.us

P.S. U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u ponedjeljak 21. studenog 2005. u 18,00 sati bit će svečano otvorenje "II. MEĐUNARODNE IZLOŽBE SLIKA UMJETNIKA KOJI SLIKAJU USTIMA I NOGAMA". Izložba je organizirana u prigodi Međunarodnog dana invalida, 3. prosinca, u suradnji s Udrugom umjetnika koji slikaju ustima i nogama (USUN).
Na dan otvorenja, ali u prijepodnevnim satima, od 10,00 do 13,00 sati, na LIKOVNOJ RADIONICI u galeriji "Zvonimir", nekolicina umjetnika demonstrirat će svoj način slikanja.
MOLIMO ZA POSEBNU POZORNOST OVE IZLOŽBE I LIKOVNE RADIONICE!
Izložba se može razgledati do 7. prosinca u radno vrijeme galerije "Zvonimir": pon-pet od 11,00 do 18,00 sati, subotom od 10,00 do 12,00 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan. GALERIJA ZVONIMIR, Bauerova 33, tel: 4567-926, fax: 4568-394, e-mail: galerija.zvonimir@morh.hr



Post je objavljen 17.11.2005. u 09:15 sati.