Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/illuminati

Marketing

Što je vaša misija na zemlji? 5.dio

- 1.dio - 2.dio - 3.dio - 4.dio

INTELIGENCIJA JE ŽIVOTNA SILA KOJA SE ISPOLJAVA U KREATIVNOJ FORMI

Ona je prisutna u svemu što je živo, bez obzira imalo to mozak ili ne. Zloupotrebom svojih mentalnih procesa vi ste počeli smatrati inteligenciju kao lukavost u aktima spiritualnog barbarizma. Vama je nekako pošlo za rukom i da reducirate racionalnost na jednu umnu sposobnost da se dograbi što više i što brže. Dok je istinska inteligencija, s druge strane, u jednoj harmoniji kako sa samom strukturom svijeta, tako i sa njegovim izvorom. Ona je vjerna svjetlosti i u zagrljaju je sa životom, te nema nikakve veze sa vašom vještinom poricanja njegove suštine.

Naš zadatak je na ovoj planeti da vam pomognemo u vašem oslobađanju od tog "mentalnog slijepila", tako da jednom napokon počnete normalno razmišljati. Mi takođe težimo tome i da vam pomognemo da se izdignete iznad vašeg rastrojenog načina razmišljanja do nivoa jednog istinski inteligentnog živog bića.


REALNOST

To je jedna riječ koju je veoma teško definirati zbog toga što tako nešto realno ne postoji. Ono što želimo reći je to da ne postoji jedan realitet, ovdje ili bilo gdje drugo. Na ovoj planeti ima onoliko različitih realnosti koliko ima i ljudi koji ih kreiraju. Ono što vi podrazumijevate pod globalnom realnošću to je samo jedan grupni konsenzus u vezi nekoliko nebitnih točaka. Stoga, svaki muškarac ili žena, je sam, odnosno, sama za sebe.

Realnost u kojoj vi živite je ništa drugo nego audio-vizualna demonstracija onoga prema čemu ste usmjerili svoju pažnju.

Ovaj univerzum pretpostavlja da je vaša pažnja usmjerena prema onome što vi želite, te vas tako ljubazno snabdijeva sa sve više jednog te istog. Kada bi vi razumjeli ovu dinamiku onda ne biste nikada recimo objavljivali rat protiv droge ukoliko naravno vaš cilj nije da je bude još više. Ne postoji bolji način da se poveća trgovina drogom nego da se svačija pažnja usmjeri na nju. Isti princip važi za povećanje svega čemu se suprotstavljate, i to je također jedan od razloga zašto se jedan rat ne može dobiti.

Ako ste stvarno ozbiljni u svojoj namjeri da zaustavite drogu, najbolji način za to bio bi da prestanete biti opsjednuti njome uz pomoć onog što vi smatrate pružanjem otpora. Umjesto toga, fascinirajte sami sebe slobodom, i sve vaše adikcije će prirodno nestati kako bi se zadovoljila vaša najnovija preokupacija. Samo zato što još uvijek niste razumjeli vašu vlastitu moć stvaranja, vi konstantno usmjeravate vašu pažnju prema negiranju, umjesto prema afirmaciji. To rezultira u tome što vam univerzum onda osigurava još više od onoga što ste vi u stvari mislili da ne želite (odnosno, niste željeli). Iako već mnogi od vas treniraju tu tehniku afirmacije, odnosno, pozitivnog razmišljanja, kako bi bili u stanju promijeniti svoj realitet, vi možete pozitivno razmišljati sve dok vam lice ne poplavi, i opet se ništa pozitivno ne desi.

Ukoliko vaša pažnja kao i vaš personalitet nisu također adekvatno promijenjeni (prilagođeni) kako bi akomodirali sve ono što vi afirmirate, univerzum nema drugu opciju nego da ispunjava vaše istinske, mada doduše skrivene težnje vaše pažnje. Dok ne razumijete ulogu koju vaša pažnja i vaš osjećaj identiteta igraju u vašoj kreativnoj sposobnosti, rezultati vaših afirmativnih napora bit će veoma slabi.

Sada je vrijeme da počnete koristiti vašu moć mudro i kreirate realitete koji su vrijedni vas samih. Vi to možete učiniti promjenom onoga što predočavate univerzumu kao realnost s vaše točke gledišta, i identiteta koji projicirate kroz način ponašanja tog identiteta. Ukoliko ne učinite jednu fundamentalnu promjenu, vi ćete onda samo nastaviti sa slanjem ovom univerzumu istih onih starih zamornih zahtjeva i težnji a on će vam nepristrano i s ljubavlju odgovarati istim onim starim i često toksičnim odgovorima.


UPUTSTVA ZA PRIZEMLJENJE

Neki od vas su toliko bili šokirani kad su se našli u trećoj dimenziji da su iz protesta odbili sletjeti. Kontrolni toranj bi vam želio napomenuti da je vaše učešće u misiji beskorisno ukoliko samo kružite oko planete bez namjere da se uopće spuštate. Takođe vas podsjećamo da je vaše učešće u ovoj misiji bilo vaš osobni izbor, a ne naš.

Iz vaših izbezumljenih poruka mi smo mogli zaključiti da ste veoma nervozni u vezi hvatanja u koštac sa bilo čim od onoga šta bi "oni" mogli imati na raspolaganju na ovoj planeti. Iako nam je vaša nervoza razumljiva, mi bi radije diskutirali sa vama o tome tek nakon što se spustite na zemlju.

Tehnički rečeno, Kontrolni toranj ne želi utjecati na vašu slobodnu volju međutim mi vas možemo samo preraspodijeliti na neki drugi zadatak. Vi možete, ukoliko želite, dobiti prekomandu na neku drugu disfunkcionalnu planetu. Nažalost, ova i ne izgleda toliko loše u poređenju s drugima koje trenutno imamo na raspolaganju. Treba li samo da vam spomenemo mogućnost ponavljanja obuke u regrutnom centru na Planeti X, pa da to bude dovoljno za većinu od vas da se prizemljite u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako još uvijek oklijevate sa slijetanjem, molimo da kontaktirate Kontrolni toranj. On vam može pomoći u vezi sa navođenjem prilikom slijetanja.


KULTURNI ŠOK

Kulturni šok je nešto što se teško može izbjeći kad vi počnete bivati svjesni našeg prisustva kao i svog vlastitog. Iako ste već jedan veteran kad se o međudimenzionalnim putovanjima radi, vaš istinski identitet će biti jedna senzacionalna vijest za vašu trodimenzionalnu svijest.

Udarac koji ćete doživjeti kad shvatite svoju multidimenzionalnu prirodu poslat će valove zebnje kroz vaša ograničena osjećajna čula, što vas može nagnati da počnete razmišljati o bijegu na neki drugi kontinent. Međutim, iako samo sigurnost vaše bespomoćnosti može biti ugrožena, vaše emocionalno tijelo će biti veoma teško ubijediti u tako nešto. Emocionalno tijelo bi se radije bacilo sa litice u ponor, nego se ponašalo kao jedna odrasla osoba u ovom dimenzionalnom premještaju koji nastupa.

Kulturni šok je samo privremene prirode, ali vam to napominjemo da bi se pripremili. A kad ste već kod toga, morat ćete se pripremiti za još jedan dodatni šok tj. da osoblje Kontrolnog tornja mahom čine bića koja ne pripadaju ljudskoj rasi. Ljudska vrsta je jedna izvorna vrsta koja se proteže kroz mnoge svjetove, ali je ona samo jedna od mnogih. Za ljude koji se još uvijek nisu uspjeli prilagoditi razlikama u okviru svoje vlastite rase, naše prisustvo će biti jedan alarmantan čin bratimljenja koji ćemo vam mi predložiti. Ako vam to može biti od neke utjehe, mnogi od vas koji sudjelujete u ovoj misiji ste također samo prerušeni u ljudska bića u ime ove planetarne tranzicije.

Mi se nadamo da će ove informacije pomoći vašem osobnom prilagođavanju situaciji, iako one možda ne uveseljavaju vaš već dobro namučeni emocionalni sistem. Također, nemojte zaboraviti da taj kulturni šok kod buđenja multidimenzionalnosti nije ni blizu toliko strašan kao onaj šok koji ste doživjeli kad ste prvi put uvidjeli gdje ste se našli.

nastavlja se...



Post je objavljen 12.11.2005. u 18:05 sati.