Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/bilja

Marketing

Simpaticno, slatko ali totalno zaboravljivo

Must love dogs

John Cusak i Diane Lane su simpaticni, dobri glumci. Scenario i prica su sasvim prihvatljvi (ako se izuzmu neke neverovatne slucajnosti moguce samo u fikciji), da ima humora-ima, kontraverzi ili bilo kakvih rizika-nema (kako bi rekli risk-free movie!), da je gledljivo-gledljivo je, ali ovaj film definitivno je osudjen na zaborav. U njemu nema niceg zapravo vrednog paznje ili memorabilnog, niti potencijala za nesto vise, nema niceg sto ce vas (kao gledaoca) naterati da razmislite, da vas makar natera da ga odgledate vise od jednom a da pri tom ne osetite potrebu da radite jos nesto uz film, npr peglate ves.
Must love dogs je film za dokono popodne, za odmor, za opustanje, sasvim je gledljiv na nacin na koji su gledljive sve njemu slicne romanticne komedija a takvih ima dosta. Ono sto ovaj film nema je originalnost. Nema zapravo niceg sto vec nismo videli i nece se desiti nista novo, sto se vec nije desilo u hiljadama slicnih romanticnih komedijica holivudske pridukcije. Internet matchmaking, iako na prvi pogled relativno moderna tema, zapravo i nema neku narocitu ulogu u radnji filma, i iz ove ideje nije izvucen pravi potencijal.
AKo bas nemate sta da radite i hocete da odgledate nesto lako za sta nije potrebno nimalo mentalnog truda, nesto cisto za zabavu, Must love dogs se moze naci na listi vasih filmova. U suprotnom, ako cenite originalnost i malo vise izazova, slobodno propustite ovaj film.
Ocena: 6

Post je objavljen 10.11.2005. u 12:56 sati.