Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Grozote iz akcije Miljevci pod lupom profesorske etike ?!?


Tekst o ratnim zločinima nakon akcije Miljevci objavio sam u Globusu 16.10.1999.
Profesorica Gordana Vilović zamjerila je objavljivanje fotografija ubijenih ratnih zarobljenika.

Prenosim najeksplicitniju presnimljenu fotografiju s video kasete, koju su snimili sami sudionici akcije. Ni na ovoj fotografiji ne razaznaje se identitet ubijenog (čime mislim da je sačuvano dostojanstvo njegova imena), ali je jasno vidljivo da hrvatski vojnik šutira mrtvo tijelo, što je dokaza necivilizacijskog čina za svaku osudu.



Nadam se da profesorica Gordana Vilović i ovaj put neće napraviti zamjenu etičkih teza, pa zamjeriti 45 lines što je izvijestio o zločinu ne poštujući dignitet žrtve.

Sadašnji šef USKOK-a Željko Žganjer se nakon pokrenutih predistražnih radnji u slučaju Miljevci, javno pohvalio da bi kaseta s koje smo u Globusu presnimili šokantne prizore, mogla pomoći u rasvjetljavanju slučaja, ali slučaj koji je on vodio u Šibeniku nije rezultirao ni jednom kaznenom prijavom.

Zato je jedan od sudionika akcije Gojko Živković, pripadnik tzv Maglovljeve skupine, tužio Globus i Maria Barišića da su ga oklevetali tvrdnjama da je ubio ratnog zarobljenika.

Sutkinja Općinskog suda u Zagrebu Davorka Ćurko Nasić 26. rujna 2002. odbacila je Živkovićevu tužbu protiv Globusa uz obrazloženje, čiji najbitniji dio možete pogledati u donjem faksimilu.


Iz presude sutkinje Davorke Ćurko Nasić


Iz prenešenog je vidljivo da je sutkinja Davorka Ćurko Nasić, kad već nisu HND, HHO i liječnička komora, javno odbacila boljševičke laži odvjetnika Željka Olujića, novinara Zvonimira Despota, umirovljenih štedulovsko-perkovićevskih šuškovaca Antonia Lekića, Mihaela Budimira i Željka Maglova i drugih, da je Mario Barišić (drugo tuženi u sporu) lud, psihički bolestan, koje su osobe nečiste savjesti nastavile širiti i tokom oba sudska procesa za ratni zločin u Vojno istražnom centru Lora.


Post je objavljen 26.10.2005. u 04:25 sati.