Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Na današnji dan - Goran Milić u Vukovaru i Gospiću


Ne znam što je YUTEL, televizija osnovana materijalno tehničkim sredstvima JNA i suportirana Antom Markovićem, zadnjim jugoslavenskim premijerom, a kojoj je glavni urednik bio Goran Milić*, objavila na današnji dan 1991.

Jesu li imali vijest da je poginuo Blago Zadro? Jesu li na YUTEL-u znali da su 16. listopada 1991 u Gospiću Tihomir Orešković i Mirko Norac održali "smrtonosni sastanak" nakon kog se išlo u likvidaciju zarobljenih civila koje je iz vojarne u Perušiću dovezao Stjepan Grandić i da je prema presudi riječke sutkinje Ike Šarić, Mirko Norac osobno tom prigodom usmrtio jednu žensku osobu?

Dobro, nije baš Tihomir Orešković Goranu Miliću morao javiti što je napravio. Ali je tu vijest, mjesec dana nakon zločina nakon što su pripadnici krajinske paravojske otkrili leševe na crti razdvajanja i pregledao ih dr. Zoran Stanković s patologije VMA u Beogradu, raspalio RTS, a prenio i YUTEL.

Ali 14 godina kasnije, Goran Milić, kao urednik Dnevnika HTV-a nije se sjetio da su na današnji dan četnici u Vukovaru ubili Blagu Zadru, ni da je počinjen zločin u Gospiću.

Od tih činjenica za povijest Hrvatske važnije je da je na današnji dan Stjepan Radić prije 110 godina zapalio mađarsku zastavu. Kako je rečeno u Milićevom Dnevniku Radić tada nije mogao ni sanjati da će nakon 110 godina Austrija i Mađarska biti glavni promotori Hrvatskog ulaska u EU.

Ako nam pregovori zapnu, a Srbija nas sustigne na putu u EU (izruči Mladića i Karadžića), te nam ona postane glavni promotor za ulazak u EU, Goran Milić će se već snaći. Objavit će ujednačene priloge o Blagi Zadri i gospićkom ratnom zločinu, u ime "suočavanja s istinom iz nedavne prošlosti", "pomirenja na Balkanu" i zajedničkog ulaska u EU.

* Prilikom jednog boravka u Beogradu, Goran (Milić op. ž.p.) mi kaže da je dobio pismo od Slobodana Miloševića kojim ga poziva da se vide.
"Dobri smo poznanici još iz Olimpijskog komiteta. Možda bi bilo dobro da odemo zajedno da ga upoznate. On bi mogao da pusti Yutel u Srbiji."
- izvadak iz Memoara Nebojše Tomaševića, jednog od osnivača YUTEL-a svjedoči nam da je Goran Milić pravi profesionalac koji je u uvijek u pravo vrijeme poznavao prave ljude.


Post je objavljen 16.10.2005. u 21:22 sati.