Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

Image Hosted by ImageShack.us

Dobro jutro ljudi! Joooj, da vi znate kako je tu hladno. Najavljena temperatura za jutro bila je pet do šest stupnjeva celzića, a jutros u pola osam je bilo JEDAN jedini celzić! U Dubrovniku je bilo dvadeset i jedan! Bul šit! Neki se rode kraj vode plavetne..pjevušim balaševića...Za sutra odlučujem da ću staviti rukavice i šal, pa nek mi se smiju oni u zagrijanim autima dok ja šetuckam do firme!
S obzirom kako nam blog ovih dana šteka, prebacujem se u ranojutarnu šihtu, a poslije samo čitam i ak bude sreće komentiram...
Šta ima kod mene? I ništa i svašta... Veliki uči, tu i tamo, ja gledam u tu gomilu gradiva, i ne prestajem se pitati tko to smišlja plan i program gradiva koje se treba savladati u obraditi. Ljudi, hajde, iskreno, bez guglanja, tko zna što je to dolap, šaduf, tko zna objasniti princip rada arhimedovog vijka, i nacrtati (ili precrtati) kardansko vratilo??? To je tehnički odgoj u petom osnovne! Gomila novih pojmova vrti se po tom malom mozgu, i onda nije ni čudo kad mu se sve pomiješa, kad ga jedno, asocira na nešto deseto, pa nastanu ovakve izjave:
- osnovni dijelovi životinjskog tijela su: glava, udovi i TRUPLO
- Mikroskop je OBJEKTIVNA sprava kojom možemo promatrati sitne, oku nevidljive ...
- Na satu likovnog dobio sam jedan jer sam flomićima sve zabrljao dok sam crtao obitelj, a počelo je tako što sam nam nacrtao prevelike glave i poslje ih nikako nisam mogao smanjiti...
- Iz engleskog mi je zabiberila jedinicu jer sam se češkao po koljenu, po krasti koja me jakooo svrbila, a ona mi je rekla da ne smijem!!!
- Mama, a i iz tjelesnog ću u petak dobiti jedan, jel se nećeš ljutiti? Pa kako unaprijed znaš da ćeš dobiti jedan? Pa znam, jer skačemo uvis, a ja ne znam one škarice napraviti da me ubiješ! (i sad, nema nam druge, nego razapeti špagu u voćnjaku, između jabuke i kruške, i vežbati...)

A Mali, priča punim rečenicama, upija svijet oko sebe, ima svoju dječju logiku:
- dida ŠKARA živicu (jer radi sa škarama)
- zna reći da mu je nešto U RUCI (a ne u ruki), ali u množini kaže da ima U RUCAMA,
- na moje pitanje: možeš li nešto... odgovara: NE MOŽU!
- glagol TO BE ga isto zbunjuje, jer ako će nešto biti, po toj logici on kaže: PA NEKA BIDE kod mene, npr.
- voli piti TETEBITU, cedevitu
- a pod utjecajem tv-a, za djevojčicu Karlu veli KARLO-VACKO!
- sinoć je u kupioni vidio tatin OBRIJAČ (jer se s njim tata obrije), pa će i on kad naraste imati BUKOVE I BADU, i vozit će auto i ići će na posao!
Na poslu će možda blogu krasti dane, kao mama, ali pssssst , on to još ne zna!



Post je objavljen 12.10.2005. u 09:08 sati.