Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bljog7777

Marketing

'RECENZIJA' LOŠE ŠKOLE PRESTAJANJA PUŠENJA

http://www.snz.hr/nepusenje/prestati.html

Eto. Jedan od milijun sajtova kojih ima na netu, i za koje postoji velika mogućnost da debil poput mene naleti u pol 2 ujutro zbog nesanice i standardne poslije-ponoćne euforije za prestankom pušenja koja traje već nekoliko godina. Dakle, poćnimo od početka.
Standardni uvod. Malo statistike, malo priče o štetnim spojevima u cigareti, katran, nikotin, ugljični monoksid itd. Sve već odavno pročitano. Potom slijedi standardna shema od n-koraka do prestanka pušenja, gdje je n obično 10 ili 15. Među njima i 'Odredite datum prestajanja pušenja'. Pa to je, moram priznat, poprilično blesav korak. Netko tko stvarno želi prestat pušit, počinje isti tren doslove, a ne treba se ko debil pripremat za neki određeni datum. E da, sad najdraži dio. 'Nagrade za prestanak pušenja'. U taj dio obično ulaze financijske kalkulacije neisplativosti pušenja. Dakle, jednostavne računice kojima se utvrđuje suma koja bi bila ušteđena da nije bilo kupnje cigareta. Svatko ko ima barem malo mozga u glavi, zna da takve računice nemaju niti najmanje smisla. Zašto, e, to nisam dužan sad objašnjavati. 'Koristite duhovnu snagu'? Naravno, samo se pitam zašto se uz sve duhovno mora odmah spomenut Bog. Al nema veze. Također, u korak broj 12. bih ubacio pod 16. 'Masturbirajte i nastojte biti seksualno aktivni'. To se sad ne zezam. 'Brojite unazad, počevši od sto'? O jebote blesavog. 'Ugovor o nepušenju'? Možda pali za IQ niži od 90.
Uglavnom, da nebi bilo da sam skroz ispljuvo tu školu nepušenja, dakako, ima i stvari koje su točne i koje stoje, ali poanta je da tko želi prestat pušit uspjet će u tome bez ikakve potpore, pomoći i škole bilo kakvog oblika. Dobra škola ni ne postoji. Svako je sam svoja škola, ako ćemo već na tako jednostavni i zdravoseljačkologički način sagledavati stvari. Također, još bi trebalo uzeti u obzir činjenicu da...e neda mi se više.

Noć.


Post je objavljen 06.10.2005. u 01:29 sati.