Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Dakle ljudi...

Situacija na sveučilištu se uvelike zahuktava. Jutros su održana predavanja iz engleskog i sociologije, dok su popodne bile radionice(vježbe) iz radijskog i novinskog izvješćivanja. Glavna osobina današnjih predavanja jesu uvodne naznake o predmetu kojim će se studenti baviti u narednom razdoblju. Predavačica engleskog jezika svoje predavanje obogatila je donjevši par britanskih dnevnih novina i časopisa. Studenti su podjeljeni u skupine od 5-6 studenata i dobili su zadatak da ukratko opišu sadržaj izdanja koje su dobili. Grupa čiji je član bio i Maroons dobila je podlistak Daily Mirrora pod imenom We Love Football Mania, za koji je zaključeno da, kao i mnoge sportske novine izlazi ponedjeljkom. Kako nitko drugi iz skupine nije imao hrabrosti izaći pred publiku i iznijeti kratak osvrt, naravno da je morao nastupiti Maroons i spasiti cijeli događaj.
Iznio sam ukratko sadržaj stavivši naglasak na 4 teme, od kojih je sigurno najzanimljivija bila ona o dubrovčaninu Ahmetu Brkoviću, koji svoj nogometaški kruh već niz godina zarađuje na Otoku.
Brković je za svoj klub, Luton Town, koji se natječe u Championshipu(bivša Division 1, odnosno druga liga), u četiri utakmice dao 3 gola i jedan je od najistaknutijih igrača kluba koji ove sezone nastoji postići što bolji plasman(zasad nema razgovora o Premiershipu, budući je natjecanje dugotrajno, pa se ni najveći optimisti ne usuđuju prognozirati).
Naravno da je Maroons, nakon održanog izlaganja pokupio pljesak, a treba dodati da na Maroonsu nije uočen vidni dokaz treme, što isti smatra osobnim uspijehom.
Od 10 do 11.30 slijedio je sat sociologije, predmeta koji je Maroonsu u prošlosti zadavao samo brige(loše uspomene s pravnog faksa, op.a.), pri čemu treba dodati da će Maroons na budućim satovima nastojati uvjeriti profesora da mu se prizna položeni ispit. Na taj način
našlo bi se primjereno rješenje, ali i neka vrsta zadovoljštine radi već navedenog problema. Ipak, mora se priznati da se predmet čini prilično zanimljiv, budući da se obrađuju društveni fenomeni(širok pojam).
Popodnevna predavanja sam malo zamjenio, pa se tako dogodilo da preskočim predavanja o radijskom izvješćivanju...na oglasnoj ploči je pisalo jedno, profesor je rekao drugo...na sreću, nije bilo poslijedica. Nakon što sam pobliže objasnio moje htijenje za sudjelovanje na radionicama profesor je uvažio moje razloge i zapisao da sam bio prisutan. Još jedan dokaz ispravnog odnosa profesor-student prema bolonjskom procesu.
Predavanje iz novinskog izvješćivanja počelo je navrijeme, predavač je održao vrlo dinamično izlaganje, upoznavši prisutne s određenim činjenicama vezanim za taj predmet. Ukupan dojam bio je jako dobar, a najviše me je dojmio sustav pluseva i minuseva koje je predavač dijelio prema samo njemu znanom kriteriju.
Kući sam stigao oko 17.30, malo se odmorio, pojeo dnevnu dozu voćnih jogurta, te prošetao kuju po Stradunu.
Sutrašnji raspored je opet raspoređen u dvije smjene, pa se nadam da neću zaspati na predavanjima.
Inače, moram primjetit prisutnost određenog broja stranih studenata na odjelu, prije svega iz BiH.
Budući znam da javnost prati moj ljubavni život priopćit ću da bi sadašnju situaciju mogli opisati kao "status quo", ni sim-ni tam, kako kaže lega Leonida...
Ovo je kratki opis dnevnih događanja jedinke Maroonsa. Nadam se da ste zadovoljni. Ja jesam!

Post je objavljen 04.10.2005. u 22:10 sati.