Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/balkanskakrcma

Marketing

Ne oskvrnjujte mi crtiće!

Neizmjerno volim djecu. Raznježim se kad je neko dijete u mojoj blizini, spustim se na njegovu razinu, prihvatim autića, lutkica, lego kockica, čak se i prepirem s njima kao da sam njihovo godište, zbog čega me prijateljice uvijek zezaju. Istina da ne mogu previše izdržati s njima, ipak me nakon određenog vremena probudi razina mojih godina pa želja da zapalim cigaretu, legnem i opustim se bez da me itko ometa. Možda se tada javi moja hedonistička sebičnost kad sam sama sebi najvažnija. Nemam još svoju djecu pa si to mogu dopustiti. Raspravljali smo ovo ljeto koje negativne asocijacije imamo uz djecu. Ja sam rekla da mi je negativno kad se sjetim da bih možda htjela spavati, odmarati se, a nekoliko djece se ustrči oko mene i ne da mi mira. Punašniji prijatelj je komentirao da djetetu moraš dati zadnji komad mesa. Možda odrasli nisu gladni? Ha, ha, jasno da su gladni, ali je bit roditeljstva nesebičnost i žrtvovanje. Ja ću još malo uživati u svom neometanom hedonizmu.
Mislim da djecu toliko volim jer oni predstavljaju sve ono što odrasli nisu. Djeca su iskrena, sve im je igra, vesela su, razdragana, inteligentna. Neiskvarena. I ja sam bila takva, širokog osmijeha za sve ljude, bez zlobnih komentara, oličenje dobrote ( u šta li sam se samo pretvorila, ha ha!). Uz djetinjstvo, između ostalog, vežem crtiće. I danas ih gledam, podsjećaju me na doba kad sam bila to jedno malo, dobro, neiskvareno dijete. S osmijehom i toplinom pratim tom & jerrya, pticu trkačicu, tweety i silvestra, garfielda, štrumfove (iako ih sad ne stignem pogledati, prerani termin su mi stavili). Oni su mi svetinja. I sad možete misliti kako se osjećam kad vidim perverzne animacije s mojim omiljenim likovima crtanih filmova! Kome može biti smiješno i drago gledati kako snoopy garfieldu radi felacio, kako se tom i jerry natječu čija će sperma dalje odletjeti, kako Popaju od špinata raste penis pa vodoskok sperme odbaci Olivu metrima daleko... U najmanju ruku morbidno. Ne oskvrnjujte mi crtiće! Oni su mi simboli čistoće, nevinosti, nepokvarnosti i ne mogu podnijeti da ih netko iskorištava u takve svrhe. Već smo vidjeli na mojim stranicama da nemam ništa protiv sexa, ali likovi crtanih nemaju ništa s tim. Kao što nisam mogla voditi ljubav na krevetu na kojem sam spavala kao dijete jer me podsjećalo na doba nevinosti, doba neiskvarenog djetinjstva., tako ne mogu prihvatiti iskorištavanje mojih likova u ove perverzne svrhe. Oni će u mojoj uspomeni uvijek ostati svijetle točke mog djetinjstva.
Na South Park sam se bez problema navikla i prihvatila ga jer su stvorili nove animirane likove. S tim se slažem. Nitko nema konotacije uz njih, takvi su sami po sebi a nisu rađeni prema zaštitnim likovima djetinjstva. Ne moraju svi razmišljati kao ja (iako to neki do sada nisu shvatili, mislili su da ja serviram gotove istine koje moraju svi prihvatiti; ne, ja samo dajem SVOJ pogled na život) ali dajem sebi pravo da odbacujem te animacije kao jednu vrstu zločina. Kad otiđem na vipov portal zažmirim i ne gledam desnu stranu ekrana s koje mi iskaču ti užasi kao ponuda za mobilne telefone. Dobijem li nešto takvo mailom, brišem uz razjareni vrisak. Ma napravite svoj kutak s tim gadostima ako želite, samo mi nemojte to servirati pod nosom! Pustite me da uživam u slici djetinjstva, blagoj i nježnoj. Ne oskvrnjujte mi crtiće!


Post je objavljen 02.10.2005. u 18:26 sati.