Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soniczoil

Marketing

Osvrt na snimanje KA-a i nastup u Ksetu!

Uslijed svih događanja propustio sam nekim stvarima posvetiti više mjesta u tekstu, kako ona to po svojoj naravi zaslužuju.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
studio

Zato ću se malo vratiti na snimanje i produciranje samog KA (OVOstrano-ONOstrano) albuma. Smiješna faza je bila ona kad smo se u BJ-u kroz 8.mjesec tako zabili u Maivov improvizirani studio, što možete vidjeti dolje na slici. On se uhvatio produkcije cijelog mi djela, odlučivši napraviti album godine!:) Kako mu to nije bilo dovoljno, a uz to ima tendenciju da se voli zajebavati s vokalima - morali smo nešto konkretno napraviti i u tom smjeru, za razliku od prošlog albuma gdje nisam izrekao ni glasa. Slaven isfurao aparaturu, a ja baš u zadnje vrijeme sastavio “Gizma” i “Priču o čovjeku kojemu je glava prirasla za stol (E.S.E.N.C.)” i bilo je normalno da ćemo to i snimiti. Tako i bjaše. Vokali koji se mogu čuti na KA-u snimljeni su u jedno poslijepodne (osim “Treba liftat nabrijane ljude” i “Sedam gori, dva nam slika”, “Možda name čeka neki drugi svijet”, “Zuzu” - koji su proizašli iz čiste nenamjernosti). Trebala je i M.Manymum doprinijeti svojim vokalnim izrazom, ali vrijeme nam se nije uspjelo poklopiti. Slijedeći put će i ona biti tu s nečim konkretnim, ako bok da sreće! Onda se Maiv povukao na, kako je to sam nazvao, “medeni mjesec sa Soničnim” i uz depresije izazvane zvukom i overlouda tijela i duše, naizmjeničnog i višednevnog ovako-onako preslušavanja, poslije mjesec dana bio je gotov s materijalom. I još uspio isfurati tih 5 rmx-ova, divna stvar! Taj spoj je bio zdrav - pozdrav Maive koji u Grazu sad radiš tko zna što! Daj organiziraj gore neki gig, počeo sam se i skidati na stejđu a to svuda prolazi!:))

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Maiv - vitez producentskog stola

Slike iz Maivovog studija su tu: slika, slika, slika (snimanje vokala; vrlo specifičnim metodama iskonstruiran majkrofon), slika (Stripy nadgleda radove), slika (svi fino završili na višesatnom urokavanju zbog dobro urađenog muzičkog zadatka - fotka nastala oko 4:00)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sad kad sam to opisao, bilo bi se potrebno i s teorijske strane osvrnuti na nastup u Ksetu. Jer ja kao zastupam dualizam, pa pošto ste jedan dio vidjeli (OVOstrano) – sad se treba osvrnuti i na onu stranu koja ima svoje korijene tko zna gdje (ONOstrano).
Ukratko, taj bi se nastup mogao podijeliti na slijedeće činove, koji se raspoređeni unutar tri velike cjeline (lajv-slušaonica-lajv):

* “Ja sam tu!” - sastoji se od vrištanja dok ne ponestane zraka. I onda još malo preko toga. Taj dio konvertira sva sranja koja se mogu nakupiti kad se popneš ispred mnoštva ljudi da nešto radiš, u neku adrenalinsku bombu koja, nakon što se tome priključi i struja proizašla iz same mjuze, direktno ufurava u stanje transa.
* ispucavati na sve strane bez zadrške, da vidimo koliko je tijelo spremno izdržati u tim nesvakidašnjim uvjetima
* pričanje nekoliko priča (“Gizmo”, “Zuzu”)
* ulazak u ONOstrano, gdje je “okvir” simbol granice. Sad više nisam izvođač jer se sva mjuza vrti bez mog učestvovanja. Moja je uloga jedino ona projiciranog lika – da zabavi, samo privuče pažnju ili pridonese ukupnoj atmosferi kao što je to slučaj s VJ-ingom
* “proći” kroz okvir znači osvješteno pristupiti toj granici i učiniti je prozirnom jednim laganim dekonstruktivnim činom
* ispričati još nekoliko priča (“Naslikaj me metarskim kistom varalico bezbojna”, “E.S.E.N.C.”, “Surfin' bird”, “Sedam gori, dva nam slika”)
* uz to sve voditi “edukacijsku slušaonicu” koja se sastoji u ispisivanju imena pjesama koje se upravo vrte, i dekoriranje stejđa tim istim materijalom

Eto, pa da i to ima zapisano. Ono najzanimljivije bilo je gotovo potpuno improvizacijski ući u to, pa vidjeti kakve će ideje padati na pamet “čovjeku što pleše”. Sad kad se razlože, čak imaju i smisla. Drugi put bit će nešto drugo, pa dođite!

A šta, nitko tko čita blogove nije bio na nastupu pa da štogod prokomentira?

Post je objavljen 23.09.2005. u 20:13 sati.