Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilja

Marketing

Vedro, veselo i sarmantno

Wedding crashers

U moru holivudskih komedija koje uopste nisu smesne, cak ni posebno vedre, niti optimisticne, Wedding crashers je pravo osvezenje. U filmu je napravljen odlican spoj Vaugh & Willson i to se pokazalo kao izuzetno dobra zamisao. Ova dva glumca su vec dokazano dobri komicari, uz to poseduju on-screen sarm u solidnim kolicinama i kao prijatelji na ekranu imaju posebnu hemiju koja deluje stvarno. Sama po sebi, prica nije bog zna sta. Ideja je zanimljiva (ljudi koji se bave upadanjem na tudja vencanja praveci se da su gosti), ali je verovatno vec koriscena i ranije, pogotovo je neoriginalan i predvidiv kasniji tok price. Imamo cak i stari ofucani holivudki klise: ako se glavni junak zaljubi u devojku koja ima momka (ili cak muza), on je O-BA-VEZ-NO totalni idiot, a sve to u cilju da mi, naravno, navijamo za naseg heroja. Zasto je to u filmovima, pogotovo komedijama, uvek tako, ne znam. Valjda bi bilo prekomplikovano napisati scenario u kome se glavni junak zaljubi u devojku koja ima sasvim finog i dobrog momka. Kako od toga napraviti pricu, pa jos komicnu?
Elem, ideja je tako-tako, prica klise i ne posebno originalna, ali realizacija definitivno vadi stvar. Obilje komicnih situacija i veoma smesnih dijaloga i komentara, dobri glumci (izuzev Jane Semor, koja je promasaj za svoju ulogu), sunce, priroda, zaista lepi i vedri predeli, i pre svega, optimizam i vedrina, i naravno Vaughn i Willson kao i Walken, Mc Cormic i Fisher, uz ostale glumce, uspeli su da od te price naprave sasvim dobru komediju.
Nakon gledanja vrlo tuznog, depresivnog i pomalo stravicnog Tale of Two Sisters, ovaj film me prakticno "podigao" i nema sumnje, vredan je vise od jednog gledanja, ako nista drugo, ono zbog krasnih slika, glumaca i duhovitih detalja i replika. Jedna od boljih komedija u poslednje vreme.
Na skali 1-10 definitivno zavredjuje jaku 8.

Post je objavljen 21.09.2005. u 12:29 sati.