Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catvulgaris

Marketing

ubij vrijeme, nemoj mene..


Sva sam neka na pol šmrkava.. Dobar uvod.. Taman sad, kad bi trebala kao uživat u tom da niš ne radim, ja imam neke napade osjećaja beskorisnosti i pomahnitam u potrebi da radim nešto konstruktivno. Tako sam i danas malo ovo, malo ono- od "gipsanja" zidova (kako se to kaže?), guljenja kreča sa špahtlom, do čišćenja balkona, pa skoro čak i učenja. Al sve to nekako napola jerbo mije nonstop zima i kišem.. upisala se na španjolski i njemački, pa će mi malo bit kaos, al ni bed, sve sam izorganizirala- španjol. imam u pon i sri, a švabski u uto. Srijedom taman stignem na IAESTE sastanak u 18 i do 20 se vratit u VG na španjolski, a sad kad mi počne škola penjanja srijedom, dogovorila sam da u tom periodu plaćam pola cijene španjolskog jer me neće bit srijedom, tih kojih 6tj. Četvrtkom lepo na tunel i to je to. A i aerobic sam uspjela ugurat lepo ću ić uto u 21, čet 21 i petak 17-19.. I sad sam turbo ponosna na sebe kako sam sve lijepo izorganizirala..
Našla sam danas neke svoje "inkriminirajuće" fotke na kompu u hidden fileovima.. Glupa ja, ko to vidio tako "skrivati", sad ću ih ubiti, da ne bi bilo nismo znali. I ne, nije neka pornografija (za sve one perverznjake koji ovo čitaju).. I baš sam opet čitala svoje dnevnike (da, da još nisam sve pročitala, šta ja mogu kad ima tog pun kufer) i našla jednu mudrost:
Smiješno je to da netko, ko može tolko puno pričat ljudima sva sranja koja bi trebao zadržat za sebe, ne može napisat šta stvarno misli i osjeća na papir da to netko ne bi vidio:)
To se naravno odnosilo na mene samu svojedobno, a danas sam pametnija- više ni ne pričam:))))
Inače u tome zapisu se puno petljam sa temom prihvaćanja sebe i onoga kako te drugi prihvaćaju (da da razmišljanja jednog pubertetlije). I sad baš si mislim koja je to fakat sve gomila gluposti. One uobičajene spike da je ok biti šatro svoj, bit ono šta jesi, a na kraju se sve svede na kritike ovakvog tipa:
"U redu je to šta si napravio/la ako ti misliš da je to ispravno, ali ubuduće nemoj tako.."
"Nije tvoje ponašanje društveno neprihvatljivo, ali moraš se ubuduće naučit drugačije ponašat"..
Al pretpostavljam da je to jedan dio poante tog famoznog procesa odrastanja, naučiš radit kompromis, djelomično modificiraš svoje ponašanje, a djelomično staviš na ignore kad ti sole pamet da nešto radiš krivo, i kako se kaže "mirna Bosna" :)
To je onako, samo kritički osvrt na moje vlastite bilješke iz dnevnika. Pa si malo mozgam o onome šta sam zapravo ja sama time, što sam tamo sve nešto polovično napisala (zbog paranoje da će mi neko pročitat dnevnik), htjela reći.


Post je objavljen 20.09.2005. u 22:40 sati.