Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Iz kultnog Limba nestala vrijedna slika



Tračak uobičajene gužve u kultnom okupljalištu hrvatske kulturne scene na zagrebačkom Trnju


Izvještavajući nas u Globusu o prilikama u EU i njenom glavnom gradu Bruxellesu Ines Sabalić često skrene s teme. Jednom nam je iz Bruxellesa javila da imamo odličnog profesionalca na čelu tajnih službi (Tomislava Karamarka). Drugi put je opisala svoje gađenje posjetom kultnom zagrebačkom okupljalištu na Trnju, Limbu.

Primijetila je da se do Limba dolazi preko blatnjavog Trnja. Zgrozila ju je zadimljenost prostora i vrsta glazbe koja se tamo pušta.

U njeno doba kultna okupljališta nalazila su se u centru: potez Kavkaz - Blato - Opatovina - Lapidarij.

U Bruxellesu se kulturnjaci ne muvaju po perifernim birtijama kakva je po Sabalićki Limb.

Vlasnicu, Selmu Ferenčić, naljutile su takve primjedbe, ali nije javno reagirala.

Nije ni trebala, jer nakon teksta Ines Sabalić u Limb nisu prestali dolaziti: Miljenko Jergović, Filip Šovagović, Gordan Nuhanović, Simo Mraović, Nebojša Taraba, Igor Lasić, Andrea Feldman, Ivica Zec, Dražen Kokotović, Maja Sever, Robert Perišić, Branka Papić, Lawrence Kiiru, Dalibor Matanić, Joško Lokas, Igor Mirković, Miljenko Car, Drago Glamuzina, Tomislav Čuveljak, Nenad Rizvanović, sestra Nanut, Bane Milenković, Luka Lasić, Aco Medaković, Darko Rundek...

Baš nekako u vrijeme napada na Rundeka u Beogradu, Selma je farbala zidove iza šanka i poskidala fotografije koje su svjedočile o pamtljivim trenucima najdražih joj Limbera.

Kad se zid osušio i Selma vratila slike - falila je jedna. Na njoj su dvojica utemeljitelja Hrvatska crnačke stranke prava* slikana ispred beogradskog kafića Republika, u Siminoj 4, a iznad njih na ploči ćirilicom piše: Ulica srpskih rokera.

Sva u zanosu jer si je i kosu pofarbala u plavo, Selma sinoć nije bila spreman odgovoriti je li nestalu sliku uokvirila i stavila na nahtkasl ili ju je bacila u smeće da eventualno ne podsjeti Rundeka na ružno iskustvo.


Legendarni fotoreporter Nacionala Tomislav Čuveljak u uobičjenoj pozi u Limbu


*HCSP je utemeljena u dvorištu Limba 05. rujna 2003.


Post je objavljen 11.09.2005. u 12:16 sati.