Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

Ah, taj vjeronauk...

Image Hosted by ImageShack.us

Ah, taj vjeronauk...
Školica je počela, tog su već i prvašići svjesni – pomalo. Moj je krenuo u peti razred. Godine lete, iako se neki dani baš i vuku. Sve je novo, kao u prvom razredu. Zbunjola. Kako oslovljavati nastavnike, gdje je koja učionica. A i ko da smo u metropoli, dijete mi ide u treću školsku smjenu! Naime, njegova škola ima dvije zgrade, u jednu idu niži, a u drugu viši razredi. Ova za malene je stara 100 godina (nije figurativno, nego stvarno 100!) i trebala je biti obnovljena do početka šk godine. Naravno da nije. I sad 600-tinjak osnovnoškolaca ide na jednu zgradu, u tri smjene, sati su im 35 minuta (na to se nitko ne tuži). Baš me zanima dokad.
Prvi dan nije bilo ništ posebno –samo raspored, i upoznavanje sa razrednicom.
Drugi dan je došao sav raspamećen od zemljopisa. Najbolji predmet, nastavnica...kaže, sigurno ću iz toga imati pet. A iz matematike: ili 3, ili 4, ili 5! Raska mu je btw matematičarka. Na moje čuđenje zbog 3 i 4, kaže, ma strogo mi djeluje, morat će se učiti ;)
Sinoć je došao srednje kisel, i pita: oš prvo dobru ili lošu vijest. Daj lošu, upropasti mi dan! Dobio sam 4, kaže meni moj prvorođenac. Meni pade kamen sa srca (ak ste osjetili potres - to je to), jer sam mislila na nešto puno lošije. A dobra vijest je 5. I to iz likovnog. Zapravo i ona četvorka je iz likovnog, jer je dobio 4-5, a crtali su dizalicu (zbog radova na šk zgradi je tamo) i u pozadini crkveni toranj. Ma zlato mamino, pa 4-5 je PREMIJA, kad je iz likovnog. Priznajem, po tom pitanju je darovit na mamu ;)
Da ne pretjerujem u tom kak mi je dijete totalni dibidus za likovni, a i s obzirom da na poslu imam skener (od ponedjeljka) i da se učim skenirati...pa eto vam uz post i crtež iz njegove bilježnice za vjeronauk iz prvog razreda. Sjećam se ko danas, da smo pukli od smijeha kad je donio kući djelo ruku svojih. Baka je htjela odmah napraviti neke estetsko-religiozne popravke na crtežu, al ja nisam dopustila...I nije mi žao !
E, da! Vidjeli ste kako je adama obdario, i to mi je donekle ok, al mi ONO kod eve među nogama nije bilo jasno. I pitam ja njega maloga što to eva ima. PA DLAKE, mama! uskliknuo je razočarani prvašić, koji nikad nije čuo za brazilku...


Post je objavljen 08.09.2005. u 13:52 sati.