Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

OBJAVLJENO PRIJE 3 SATA - NEW ORLEANS

Nakon poplave, New Orleans napala smrtonosna bakterija
Objavljeno prije 3 sata


VODA kojom je poplavljen New Orleans zaražena je bakterijom E. coli, izvijestio je gradonačelnik grada Ray Nagin. Bolest koju ona uzrokuje često završava smrću, a postoji opasnost da će se pojaviti i komarci koji će prenositi druge bolesti.

Kako javlja CNN, više od 80 posto grada je poplavljeno vodom koja je duboka i do 6 metara. Voda je postala toksična mješavina kemikalija, smeća, leševa i ljudskih ostataka.

Bakterija E. coli dolazi iz ljudskih i životinjskih ostataka i može se naći u otpadnim vodama. Čak je i voda za piće kontaminirana s bakterijom, što bi moglo dovesti do bolesti i smrti. Vlasti su objavila i podatak da će proći tjedni dok se voda ne povuče iz grada.

U povijesnom dijelu grada, Garden Districtu, helikopteri gase požar koji vatrogasci nisu uspjeli obuzdati, a vatra, koja je dosad uništila najmanje dvije velike zgrade, sada se širi po ostalim slikovitim zgradama.

Vatra je započela kada se zapalila svijeća u podrumu zgrade, a Garden District je jedan od rijetkih dijelova grada koji je pošteđen posljedica uragana Katrina.

Gradonačelnik Nagin je rekao kako se još ne zna koliko će mrtvih biti kada se voda povuče, ali smatra da će broj biti u tisućama.

"Bit će užasno i ponovo će zgroziti naciju." - kazao je gradonačelnik "grada užasa".

Nagin je također demantirao da je naredio spasiteljima da uskrate hranu i vodu ljudima koji su inzistirali na tome da ostanu u gradu.

Timovi spasitelja i dalje pretražuju kuću po kuću u gradu kako bi pronašli žrtve, a helikopteri i dalje kruže po gradu ne bi li pronašli preživjele.

Vojska razmišlja o tome da avionima zaprašuju komarce u dijelovima grada u kojima bi se mogli proširiti i zaprijetiti prenošenjem opasnih bolesti.

Očito je da će New Orleans tek pogoditi nove katastrofe, a prijetnje neće prestati tjednima, sve dok se voda potpuno ne povuče iz grada.

Vidi oriđiđi članak

Post je objavljen 07.09.2005. u 00:15 sati.