Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Gotovina na Petračevoj polici




Današnji Nacional obiluje porukama Hrvoja Petrača aktualnoj vlasti. Osim u Petračevom pismu koje je po tzv. stilu asfaltiranog predgrađa nalik tekstovima Ive Pukanića, poruke se nalaze i na drugim stranicama: kolumni Srećka Jurdane, komentaru (?) Ive Pukanića, tekstu Berislava Jelinića o grofu Eltzu i Plesu, tekstu Eduarda Šoštarića Sanader darovao hrvatsko nebo Beču...

Ni Hrvoje Petrač ni Ivo Pukanić ne spominju Tomislava Karamarka, Mladena Bajića, Stjepana Mesića, Damira Lončarića iako je Hrvoje Petrač do nedavno iz grčkog pritvora galamio da su papire protiv njega u Grčku iz Hrvatske osobno donijeli Tomislav Karamarko, šef POA-e i Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, a da Predsjednik Mesić često mijenja strane.

Izlgleda da je navodni posjet Smiljana Reljića, Alici Petrač prije puta u Grčku, o čemu sam izvijesti neki dan, urodio plodom.

Trenutno je na meti Ivo Sanader, ostali o kojima ovisi Petračeva sudbina, za sada se više ne diraju.

Jedna od bitnih zanimljivosti iz Petračeva pisma tiče se Branimira Glavaša, na čiju se stranu uhićeni osuđenik za otmicu stavlja, abolirajući Glavaš od odgovornosti za ratne zločine.

Onaj bivši SIS-ovac, o kom sam pisao da je pripadnik Gotovinina logističkog kruga, bio je u pravu. Gotovinini logističari ne daju na Branimira Glavaša, i ne žele trampu Glavaš za Gotovinu, a neće ih privući ni varijanta Petrač za Gotovinu.

Lako je Ivi Pukaniću pisati da je Ljubo Ćesić Rojs poklonio Milanu Bandiću lažno vino Ante Gotovina, kad Hrvoje Petrač, kao što je vidljivo iz današnjeg Nacionala na stranici 20. (fotografija Stjepana Jurička, Hrvoja i Alice Petrač), na stalaži u svojoj klijeti drži nekoliko pravih boca Gotovine.

Zanimljivo je, kako se Hrvoje iz Grčke, preko Ancone namjeravao iskrcati u Zadru. Gdje će suza neg' na oko.

Sada će najzanimljivije biti kako će na sve ovo javno odreagirati Gotovinina zadarska ekipa (Bore Gotovina, Ante Žoni Maksan, Željko Dilber...) u Hrvatskom listu u četvrtak.


Post je objavljen 06.09.2005. u 14:20 sati.