Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trogirpunx

Marketing

NOFX-biografija na hrvatskom

Melvin i jedan njegov prijatelj su trazili basista i odlucili su uzet fat mike. Nakon prve probe promjenili su bunjara, dosa je Eric koji je jos i danas u nofxima. E da ime benda.......kladim se da pola vas nezna sta ta kratica znaci.....zapravo nazvali su se po jednom oldschool HC bendu koji se zva Negative FX koji je snimija jedan album i onda se raspa. Prvi nastup su imali u klubu Cathay de grande. Nedugo nakon tog kocetra Steve(gitara) odlazi iz benda i ostaje ih samo troje. Posto je Melvin jedva zna svirat gitaru a kamoli jos da i pjeva, Mike je postao glavni vokal. Nakon sto su snimili prvi demo ljudi su ih poceli zvat iz raznih gradova da dodu svirat kod njih, i tako je doslo do prve turneje...gradovi: Reno, Portland, Ashland i Oregon. Na sljedecu turneju su otisli bez Ericka koji se preselija u Santa Barbaru (Sram ga bilo....) pa ga je zamjenio Scott.
Nakon nekog vremena Scott se je preselia u San Diego pa su nasli novog bunjara koji se je zva hmm.....Scott!
Kasnije su uzeli i pjevaca Davea Allena. Nakon turneje po zimi 1985 Mike se je preselio u San Francisco zbog škole, a Dave, koji im nije bio pjevac ni dva mjeseca, poginuo je u automobilskoj nesreci. Scott, bubnjar isto odlazi iz benda. Melvin se je preselio u Santa Barbaru i ponovo su uzeli u bend Erick( Opet stari trio sa pocetka). Uzeli su i Davea, gitaristu iz Rat Packa. No naravno kako ti i uvijek je sa nofxima, neko sranje se dogodilo i Dave je otiso iz benda. Uzeli su Steve da im svira drugu gitaru i sa njim su snimili S & M airlines. Kasnije su jos snimili i Ribbed sa njim. No zasto bi nesto bilo dobro kad moze biti jos losije? Da naravno Scott odlazi iz benda.... I naravno opet im je treba gitarista.
E da sad ide ono najbolje, najime nisu se mogli odlucit izmedu dva gitarista, Kevina koji je imo tetovazu od nofxa i to je njima bilo super, no Aaron je svirao super gitaru i jos je znao cak i trubu svirat. No problem je bio taj sto su u bendu vec bila dva Ericka i kad bi dodali Aarona bilo bi brezbunjujuce; wtf??? Don't get it.........ali dobro da bi rijesili stvar preksrtili su ga u El Hefe. I to bi bilo uglavnom to, dalje nista zanimljivo samo hrpa odlicnih albuma i puno turneja........eto vec sciraju 21 godina al izgleda da im jos nije dosta.............Evo vam i lista svih albuma kako su izlazili:
- Maximum rock'n'roll (1984)
- Liberal animation (1988)
- S & M airlines (1991)
- Ribbed (1991)
- The longest line (1992)
- White trash, two heebs, and a bean (1992)
- Punk on drublic (1994)
- Fuck the kids (1996)
- Heavy petting zoo (1996)
- So long and thanks for all the shoes (1998)
- Pump up the valuum (2000)
- Surfer (2001)
- 45 or 46 songs that weren't enough good to go on our other records (2002)
- War on errorism (2003)
- Greates songs ever written (by us) (2004)


Post je objavljen 01.09.2005. u 12:08 sati.