Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

jaje na oko

Za početak: otvoriti konzervu kompota od marelica i istresti ih u neko cjedilo da se ocijede.Sok sačuvati.

Biskvit:
2 jaja
12,5 dkg šećera
12,5 dkg margarina-omekšalog
14 dkg brašna
pola praška za pecivo
- sve se smiksa i istrese u dobro namašćen i pobrašnan lim. Biskvitna masa je malo tvrđa, pa će vam biti potrebna mazalica ili kuhača da je razvučete po tepsiji. Stavi se peći na uobičajenu temperaturu za pečenje biskvita. Odmah treba pristupiti kuhanju kreme.

Krema:
pola litre mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
8 žlica šećera
-skuhati na uobičajen način, kao pudig (dakle odvojiti od te politre malo mlijeka i umutiti prašak pudinga i šećer. Kad ostatak mlijeka zakuha, ukuhati to i dalje miješati dok ne bude skuhano)
u skuhano dodati 2 čaše kiselog vrhnja( može “plavi”, a može i “crveni” poklopac) još malo promiješati i izliti odmah na vrući biskvit, koji bi taman trebao biti pečen. E prije istresanja kreme na biskvit, trebalo bi ga malo poškropiti onim sokom od kompota, a ja to često zaboravim ;) Dakle, na bisvit (vruć) izliti vruću kremu i u nju raporediti ocijeđene marelice i to tako da izgledaju kao žumanjak. Konveksno, ne konkavno ;) Sad u miru skuhati preljev za torte, prozirni, i preliti ga preko kolača. I to je to. Stvarno nije komplicirano, sve ide jedno za drugim, i uglavnom ga svi vole.



Post je objavljen 26.08.2005. u 15:51 sati.