Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Globus, Nacional i Feral prešutjeli petogodišnjicu ubojstva Milana Levara




Update: I Feral Tribune je prešutio petogodišnjicu atentata na Milana Levara

Prvobitno objavljeno 24.08.2005 u 20:25:

U nedjelju 28. kolovoza navršiti će se točno pet godina od podmuklog ubojstva Milana Levara.

Ovotjedni brojevi Nacionala i Globusa ničim se nisu spomenuli atentata na svjedoka gospićkih zločina. Izgleda, taj događaj nije više društvena tema, a čemu i uznemiravati Predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ivu Sanadera.

Za Nacional me i ne čudi da prešućuje petogodišnjicu Levarovog ubojstva jer taj tjednik do uhićenja Tihomira Oreškovića gotovo da i nije kritički pisao o zločinima počinjenim u ime Hrvatske.

Ivan Zvonimir Čičak je u travnju 2000-e za u kolumni u Nacionalu teško oklevetao uskoro pokojnog Levara napisavši da ga je tražio novac za svjedočenje.

Glavna istraživačka zvijezda Nacionala Jasna Babić preko svojih štedulovskih veza bila je bliska Tihomiru Oreškoviću, a s Mirkom Norcem se i slikala prigodom Alke na koju je dovela Milana Bandića i Jozu Radoša.


Jasna Babić i Mirko Norac na Alci u Sinju


Ako Pukanić ne piše o petogodišnjici, sasvim je očito očito da je i Predsjednik Stjepan Mesić iz sjećanja potpuno izbrisao svog nekadašnjeg prijatelja Milana Levara kod kog je u Gospiću od izbacivanja iz HDZ-a 1994. do konca devedesetih, prema vlastitim riječima, najmanje tri puta većerao.

Globusove razloge prešućivanja (Levara se nije sjetila ni Jelena Lovrić, a često ga je spominjala dok je radila za Novi list i Radio Slobodnu Evropu) ne mogu jasno locirati.

Neke od najšokantnijih Levarovih priča objavio sam upravo u Globusu, a iste su novine preko tekstova, uglavnom Đurđice Klancir, objavljivale i druga svjedočenja i dokaze koji su podupirali ono što je pokojni svjedok istine govorio na sav glas.

Jedini mogući razlozi zbog kojih se Globus nije sjetio Levara, možda se mogu iščitati iz povezanosti Tomislava Karamarka, trenutnog ravnatelja POA-e i Ranka Ostojića, navodnog kandidata za direktora Slobodne Dalmacije, s EPH-om.

Podsjetimo se: Tomislav Karamarko, je kao šef UNS-a, prema riječima Mile Mrle, uticao da taj gototovo krunski svjedok u istrazi oko atentata na Levara, ne bude ispitan.

Ranko Ostojić je kao direktor policije izjavljivao da se istrazi o Levarovim ubojicama daje prevelika medijska važnost, da bi kasnije okrivljavao svoje podređene (zadnji put Braka Turića, šefa MUP-ova odjela za ratne zločine i organizirani kriminal, te šefa hrvatskog Interpola) da su opstruirali tu istragu.


Post je objavljen 25.08.2005. u 11:00 sati.