Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psx

Marketing

Ostale informacije vezane uz PS3

Sony najavljuje usluge mrežnog igranja slično kao Microsoft XBOX LIVE.
PS3 će se moći izravno priključiti na Internet. Moći će se priključiti na mnoge elektroničke uređaje ali zasada se ne zna dali će se moći priključiti na računalo.
Ima ćetri priključka za USB 2X USB 2.0. Imat će podršku za sedam kontrolera bežičnim putem preko Bluetooth-a.Grafička kartica je dva puta jača od 6800 ultra. PS3 će se vjerojatno pojaviti negdje krajem 2006 u Hrvatsku.
Zvuk: Dolby 5.1, DTS, LPCM
Moći će ćitati i memorijske kartice Compcat slash i SD vaših digitalnih fotoaparata.
Konzola će moći odjednom prikazivati slike na dva HDTV-a.
Sony je veliku većinu vremena posvetio prezentiranju novih ugovora što ih je sklopio s različitim kreatorima
softvareskih alata koji će olakšati izradu PS3 igra. Objavljeno je da će paketi programa za izradu igra što će ih SONY ponuditi programerskim studijima sadržavati alate za fizičke modele Havok i Ageia, Nvidia će programerima ponuditi dodatne alate vezane za bolje korištenje grafičkog procesora Playstationa 3, a potvrđeno je da će konzola podržavati Open GL/ES standard i Collada format objekta. Objavljena je i
suradnja s kompanijom Transmeta, koji će svojim programerskim alatima omogućiti programerima da na najefikasniji naćin koriste svih sedam jedinica Cell procesora kao i kompanija SN System limited koja već deset godina aktivno radi na alatima za kreiranje Sonijevih igra. Također Sony je sklopio ugovor s Epic games čiji će Unreal Enigine 3 biti poseban dodatak setu Sonyievih razvojnih alata-koji će programerski studiji morati dodatno platiti.

Post je objavljen 20.08.2005. u 16:07 sati.