Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojmalidnevnik

Marketing

Prvi dio drugog godišnjeg odmora

U četvrtak oko 14:00 sati dobivam poziv od mog prijatelja Na koji me pita dali bi ja s njim i sa To u Osijek na vikend? Naravno da bi, i tako kratka provjera kod staraca dali je sve ok i provjera od cure dali se neće ljutit što za godišnjicu nismo zajedno i dobivam zeleno svjetlo i od jednih i od drugih. Odmah palim u grad do njih da se dogovorimo oko puta sutra. I tako smo dogovorili da krećemo ujutro u 8:50 busom do Zagreba a od Zagreba do Osijeka smo našli jednu gospođu na gorivo.com koja ima 3 mjesta od Zagreba od Osijeka i naplaćuje 50 kn. I tako je to i bilo tako smo stigli u Osijek oko 6 i pol u petak i to nas je gospođa ostavila ispred «Slavonske kuće».

Ulazimo unutra, a unutra slavonska glazba tamburice praše, ma cijeli je ambijent pravi. I tako naručujemo 2 porcije čobanca na nas trojicu i domaće rezance i svako po jedno pivo. I toga je bilo toliko da nas troje gladnih nije moglo pojest te dvije porcije.. Poslje odmora kratkog nakon jela odlazimo u «Kesten» gdje ostajemo do ponoći pa selimo u drgi birc pa završavamo u tvrđi. U tvrđi nas jedna moja ekipa odmah uhvatila u svoju skrb i čate nas. A možete zamislit da cijelo vrijeme od onogh piva u «Slavonbskoj kući» samo pijemo. I tako se upućujemo prema željezničkom kolodvoru jer u 3:35 imamo jutarnji vlak za B.Manastir. Do željezničkog pjevamo slavonske pjesme nas šestorica pijani ko mambe. Glavna pjesma je od Zlatnih Dukata – Tena. Na kolodvoru se smješamo u City i naručujemo svi grah neki porciju neki dvije..
I tu smo se ubili hranom i malo došli u sebe. Vlakom odlazimo u Beli Manastir i smještamo se kod moje bake i djeda i spavamo..

Subota buđenje u vrijeme za ručak. Za divno čudo osjećam se odlično. Čudno je to za mene da nisam bio ni pre mamuran ni ukučen. Upaznajem baku i djeda sa svojim društvom i sve je bilo super. A baba i djed jedva čekaju da im neko dođe pa kad im dođem(o) ugošćeni smo kao kraljevi. I tako nam je baba napravila za ručak filovane paprike ali onak ljute pomalo. A mi u totalnom slavonskom filmu. Najeli se onak pravo i djeda vadi njegovo vino i mi odma počeli pit dalje i djeda s nama. A još prije ručka ova moja dvojica smazali po rakiju. Poslje ručka odlazimo u centar, koji je 300 metara od kuće, na sladoled. Kao na sladoled opet naručujemo pivo i još jedno i još jedno. Odlučujemo se da idemo na kupanac na bazene. I tako otišli kuć po robu i pješice na bazene, i to oko 3 kilometra. I kad smo konačno došli gore tip nas šalje dalje. Neko je zakupio bazene za svatove. I jebiga ajmo nazad.

Usput stajemo na još jedno pivo. Dolazimo kući i završamo sa babinim paprikamaa dok smo mi jeli papriku djeda nam je narezao kulena kobasice šunke i slanine. Nareže on toga cijeli pladanj. I normalno nismo mogli pojest ni Ľ i tako on to nama stavi u frižider i kaže da nas to ćeka kad se vratimo iz Osijeka. U 22:00 odlazimo u Osijek i to odlazimo u stan kod mog lege. I nije bilo loše bilo nas je tamo oko 6-7 i onda nam B dovodi dvije cure od 16-17 godina totalno drolajstog djetinjastog ponašanja. Ma užaš. Uvalili su im da ušmrkaju slonu kiselinu i popile su foru. Ma strašno i napokon odlazimo u tvrđu i u «Big Ben». Glazba odlična ekipa luda, neke cure i 99% na kemiji i gušt ih je gledat onak lude. I tu isto pijemo ali Na i ja jer je To zaspao vani na stolici. Al to je sve normalno kod nas. Po povratku taman stiožemo na jutarnji vlak u 3:35 i kad dolazimo kod bake i djeda pojeli cijelu plato onog narezanog kulena kobasice i ostalog.. Ma užas samo se prežderavamo. Kaže Na da toliko nije pojeo u zadnjih mjesec dana koliko je pojeo u ova dva dana.


Post je objavljen 19.08.2005. u 14:33 sati.