Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

...Na materinu spizu...

Odlučio sam progovoriti o nekim temama koje možda i nisu toliko važne, ali kad god se spomenu u društvu razmišljanja su podjeljena.
Riječ je o kuhanju i muškarcima!
Osjećam oduševljenje kod čitateljica i zgražanje kod čitatelja.
Dragi moji kolege po spolu: učite se kuhat!!!
Činjenica je da bi muškarci trebali znat kuhat, barem neka osnovna jela, mogli bi reći-za slučaj da naglo ogladne, što se kod muškog roda često događa.
Najbolje bi bilo spomenut zanimljivu reklamu za ekspres-juhice u kojoj majka iz Splita zove sina studenta u Zagreb, te ga stalno ispituje jede li kuhano, kuha li uopće, te, ako ne zna, nek nađe "neku koja zna kuhat!".
I sam se mogu pohvalit da sam imao dovoljno volje i želje(?!) naučiti pokoje jelo, od onih osnovnih (jaje naoko, pasta, juhice i sl.), pa do malo kompliciranijih, kojima još nisam naučio ni pravilno izgovorit naziv, što zbog dijalektalnih razlika između našeg, dubrovačkog, i književnog izričaja, što zbog određenih francuskih "jezikoslomnih" riječi.
Ne moram ni spominjat da sigurno nikad neću dostići najvišu razinu perfekcije kuhanja moje majke, čije delicije često ne mirišu samo na provansalske trave, klinčiće ili kapare, već imaju onaj određeni okus nečeg poznatog i bliskog, baš kao majka.
Pa čak i kad malo presoli salsu od pomadora, prepeče pizzu, kad joj se pita od tikvica razlijepi po tepsiji, kad kungluf izgubi svoju izvornu formu...sve je to majka...sve je to bolje i draže od bilo koje druge kuhinje...

Sjajna blog-kuharica, preporučam!

Post je objavljen 17.08.2005. u 09:18 sati.