Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zaustavite Reuters... zaustavite vukovarac.net!

1981. godine jedan partijski aparatčik s Kosova povikao je „Zaustavite Reuters!“ kada je shvatio da će putem Reutersa procuriti informacije o pobuni Albanaca. Ovih dana sličnu akciju pokušava napraviti Dragica Štengl, supruga Vukovarskog gradonačelnika Vladimira Štengla.

Tako je Dragica Štengl podigla tužbu protiv portala www.vukovarac.net i njegovog pokretača Damira Fintića. Glavni razlog tužbe nije toliko objavljen članak koji je više ironičan nego optužujući, već anonimni komentari na taj članak. U tužbi se zahtjeva naplata za pretrpljene duševne boli od ni više ni manje nego 101.000 kn!

Ukoliko bi sud kojim slučajem donio presudu u korist Dragice Štengl, to bi bio pravi presedan, jer bi to značilo da je svaki vlasnik nekakvog portala ili foruma u opasnosti da se nađe pod hrpetinom sudskih tužbi razno raznih uvrijeđenih političara, javnih osoba i drugih. Prosurfajte i sami malo forumima i portalima i naći ćete na hrpetinu uvredljivih postova i komentara koji tu stoje mjesecima pa i godinama.

Najtragičnije od svega je što se Damir Fintić obratio na pedesetak adresa raznih medija i institucija, ali do sad nije dobio skoro nikakav odgovor ili reakciju. Toliko o nezavisnim medijima kojima vijest nije kada se sloboda govora pokušava onemogućit u „tamo nekom“ Vukovaru, ali zato sjeckaju svaku umotvorinu proizašlu iz Bandićevih, Čačićevih, Račanovih, Sanaderovih, Kosoričinih, Šeksovih i ostalih inih pametnih usta.

Više o tužbi i „inkriminirajućim“ tekstovima nalazi se na
http://www.vukovarac.net/2/vijesti.php?action=fullnews&showcomments=1&id=142
http://www.vukovarac.net/2/vijesti.php?action=fullnews&showcomments=1&id=152

Post je objavljen 25.07.2005. u 09:25 sati.