Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osmijeh

Marketing

1. Kup " Darujmo osmijeh"

Povodom akcija druženja i zajedničkih izleta sa štićenicima domova za osobe s posebnim potrebama te domova za djecu bez roditeljske skrbi, organiziranih u sklopu aktivnosti udruge "Darujmo osmijeh" i u suradnji sa ŠRD "Som" iz Kerestinca 22.06.2005. je održano natjecanje u disciplini "ribolov udicom na plovak" na jezeru Kerestinec.

Udruga "Darujmo osmijeh" se bavi humanitarnim aktivnostima u sklopu kojih smo odlučili organizirati izlet u prirodu, upoznavanje s ribolovnim sportom i osnovnim etičkim principima kojih se drže sportski ribolovci na vodi. Za dvadeset dvoje dječaka i djevojčica Dječjeg doma Sv. Josip iz Hrvatskog Leskovca priredili smo cjelodnevni program upoznavanja s ribolovnom vještinom, uz posebnu naznaku na najrašireniji način sportskog ribolova - ribolov udicom na plovak.

Odlični ulovi

Sjajni uvjeti na vodi i besprekorna organizacija omogućili su da je 90 minutno natjecanje polučilo izvrstan ukupan ulov od 15.139 grama. Kako to i priliči u natjecateljskom ribolovnom sportu, nakon natjecanja je uslijedila dodjela medalja pobjednicima.

U kategoriji kadeta prvo mjesto je osvojio Pajtim Gaši s ulovom 1115 grama, dok je u kategoriji kadetkinja prvo mjesto osvojila Danijela Jurišić s ostvarenim ulovom od 874 grama. Možda ovi izvanredno lijepi rezultati ostvareni od dječaka i djevojčica koje se do sada nisu imali prilike okušati u ribolovu, ukazuju da je i ovo metoda pomlađivanja kadra sportskih ribolovaca? Odgovor na to pitanje prepuštamo struci.

Natjecanje je proteklo pod nadzorom naših najboljih sudačkih kadrova: gospođe Ane Orel, te gospode Franje Orela i Tomislava Reberskog.

Ovo je novo iskustvo, da se humanitarne udruge u suradnji sa sportsko ribolovnim klubovima bave ovakvim aktivnostima, stoga pozivamo i ostale sportske ribolovce da poduzimaju slične akcije, jer ova zajednička druženja mnogo znače za pravilan razvoj osobnosti djece. Druženja s odraslima, veza s vršnjacima, u našem slućaju upoznavanje s kadetima iz matičnog kluba, i novi kontakti potrebni su svoj djeci, a naročito onima koja rastu bez obiteljskog okruženja.

Radost na licima djece

Da je djecu oduševio izlet to dokazuje radost na njihovim licima i izražena želja da se ovakvo druženje uskoro ponovi. s obzirom da raspolažemo s ograničenim materijalnim sredstvima, svaka pomoć u organiziranju slobodnog vremena djece je dobrodošla.

S podrškom u pribavljanju medalja, ribolovne opreme i prihrane u susret su nam izašli T.P. Olivari, Športski Ribolov, HŠRS i gospođa Suzana Orel.

Zahvalni smo svima koji pomažu u organizaciji kvalitetnijeg života djece iz dječjih domova, pa tako i Općini Kerestinec koja se pobrinula za poklone.

Posebno zahvaljujemo članovima ŠRK "Som" Kerestinec, malom klubu s velikim srcem, koji nam je omogućio korištenje jezere, infrastrukture, svesrdnu pomoć u organizaciji druženja, ukusan objed, a prije svega toplinu domaćina.


... objavljeno u "Športskom ribolovu" broj 114, srpanj 2005.

Post je objavljen 22.07.2005. u 07:46 sati.