Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Prilog za duhovna zvanja: Dominikanci

DOMINIKANCI NA JUMBO PLAKATIMA
ZAGREB, 18.07.2005.

Kako se u današnje vrijeme osjeća veliki nedostatak i manjak novih svećeničkih i redovničkih zvanja, braća dominikanci iz Zagreba dali su se u veliku akciju i marketing za nova zvanja. Naime, došli su na ideju da bi tiskanjem i lijepljenjem njihovih jumbo plakata po gradskim ulicama i većim frekventnim mjestima mogli pridobiti nova zvanja za dominikanski red. To su rekao bih i uspjeli. Svjedoči to prije svega i ova fotografija koju smo snimili u Zagrebu. Ovakvih plakata našli smo u još nekoliko većih hrvatskih gradova.
Na slici kako vidite su tri mlada dominikanca u njihovim bijelim habitima, jedan drži mobitel u ruci i razgovara, drugi ima Bibliju u rukama dok treći drži prijenosno računalo. Ispod njih je natpis «Los dominicos – Orden de predicadores» što na hrvatskom znači Dominikanci, Red propovjednika, te njihova internet adresa www.dominikanci.hr
Bez mnogo riječi i sa ovom fotografijom koja sve govori željeli su oduševiti mladiće za redovnički život. Koliko smo saznali i čuli ova je akcija već urodila plodom. Javljaju se mnogi mladići, raspituju se za red i za mogućnosti i uvjete ulaska u dominikanski red.
Dominikanci u Bosni i Hercegovini djeluju u Klopču kraj Zenice, dok u Hrvatskoj svoje samostane imaju u Dubrovniku, Gružu, Korčuli, Bolu, Staromu Gradu, Splitu, Trogiru, Rijeci i u Zagrebu, gdje se nalazi provincijalat i studentat. U svijetu ih ima oko šest i pol tisuća, u Hrvatskoj oko sedamdeset.
Ovo je prva redovnička zajednica u Hrvatskoj i BiH koja se je odlučila na ovakvu kampanju i propagandu za duhovna zvanja. Sve se manje danas mladića odlučuje za ovakav način života, pa tako i već dosada uhodani način propagande prospekti, časopisi, gostovanje u župama i na terenu, … ne daju više efekta. Možda će ovo biti poticaj i ostalim našim redovničkim zajednicama bilo muškim ili ženskim da se odluče za ovakav način kampanje za duhovna zvanja.
Francisko Pavljuk


Post je objavljen 19.07.2005. u 13:14 sati.