Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/podvodniribolov

Marketing

Oko Pule "svašta" pliva

NAKON VELIKOG BIJELOG, MALA CRNO BIJELA.

Samo nekoliko dana od kada se "stišala bura" od pojave velikog bijelog, ili više njih, evo nove senzacije za naše krajeve - nesvakidašnji susret ronilaca u podmorskoj pećini - oči u oči sa sredozemnom medvjedicom!

Grupa iskusnih ronioca, među kojima su bila tri Talijana i dva Poljaka, jučer ujutro je u podvodnoj pećini na pulskom akvatoriju susrela sredozemnu medvjedicu. Prvi je u pećinu uronio Giorgio Olivetti, koji se nemalo iznenadio kad je na šljunkovitoj plaži unutar pećine ugledao sredozemnu medvjedicu. Prema njegovim riječima, "foka" je bila dugačka oko metar i pol, a njezino tijelo je bilo sive boje, s dvije velike izrazito bijele površine u visini prsa i tamnijim, gotovo crnim flekama, prema repu. Njegovo prisustvo je nije izgleda previše uznemirilo, tako da je nesvakidašnji susret potrajao dobrih pet minuta, dok u pećinu nisu počeli dolaziti i ostali ronioci iz grupe. Tada se »Adriana«, koja je to ime na ovoj strani Jadrana dobila još davne 1979. godine kada je izabrana za maskotu Mediteranskih igara u Splitu, konačno pomaknula.
Najprije je lagano zaplivala prema roniocima, da bi se trenutak kasnije vještim pokretima izmigoljila između zbunjenih ronioca i nestala u dubokom plavetnilu. Iako je jedan iz grupe imao podvodnu kameru, trenutak je bio toliko nabijen emocijama, da inače iskusan ronilac i amaterski snimatelj nije svojom kamerom uspio zabilježiti ništa ???.
Inače, prije desetak dana je grupa ronilaca navodno vidjelo sredozemnu medvjedicu u vodama oko Malog Lošinja, a nedavno je viđena i kraj otoka Silbe te pokraj otoka Visa. (Izvor: Glas Istre)

Možda sve to i nije toliko čudno (kod Medulina na jednom otoku su krave, a vlasnik ih na otok dovodi plivajući za barkom - živa istina). Moguće je da za koji dan pročitamo vijest da je u blizini Pule na obali viđen polarni bijeli medvjed....haha....pa neka se zna da sam ga ja prvi vidio...evo sad zovem sve časopise...Halo...Lučka kapetanija..Jutarnji...Večernji...Glas Istre...slobodna....Novi list....VIDIO SAM U BLIZINI PULE MRCINU, VELIKOG BIJELOG POLARNOG MEDVJEDA... DA VIDIO, DRUŽIO SAM SE S NJIM, BACILI SMO JEDNU BRIŠKULU I TREŠETE, PITAO SAM GA ZA ZDRAVLJE... I ONDA SVATKO SVOJIM PUTEM...HAHA...

Do novih priča...pozdrav


Post je objavljen 11.07.2005. u 12:00 sati.