Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/crnalegijabj

Marketing

RATNE BRIDADE -NDH- & -DOMOVINSKI RAT-

NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA

Ustaška vojnica
Smeđa bojna
Crna legija
Handžar divizija
Domobranstvo
Hrvatsko zrakoplovstvo
Hrvatska mornarica


SVETI DOMOVINSKI RAT

1. mehanizirana gardijska brigada "Tigrovi", (Zagreb)

2. mehanizirana gardijska brigada "Gromovi", (Petrinja)

3. motorizirana gardijska brigada "Kune", (Osijek)

4. motorizirana gardijska brigada "Pauci", (Split)

5. gardijska brigada "Slavonski sokolovi", (Vinkovci)

7. gardijska brigada "Pume", (Varaždin)
9. gardijska brigada "Vukovi", (Gospić)

Hrvatska ratna mornatica "HRM"
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo "HRZ"


HRVATI SU ODUVIJEK BILI HRABRI RATNICI KOJI NISU BJEŽALI PRED NEPRIJATELJOM VEĆ SU KRVLJU BRANILI OLTAR SVOJE DOMOVINE,SVOJU ZEMLJU I SVOJU SVETU KATOLIČKU VJERU.
UVIJEK SU POSTOJALI JUNACI KOJI SU NA OLTAR DOMOVINE POLOŽILI SVOJ ŽIVOT KAKO BI SVOJIM SINOVIMA OSIGURALI DA KROĆE PO OVOJ SVETOJ ZEMLJI,I DA BI OBRANILI ONO ZA ŠTO SU SE STOLJEĆIMA BORILI NJIHOVI PRECI.SJETIMO SE SAMO ZRINSKIH I FRANKOPANA KOJI SU 30.4.1671 ZBOG OTPORA BEČKOM CENTRALIZMU U BEČKOM NOVOM MJESTU IZGUBILI SVOJ ŽIVOT,DVJESTO GODINA KASNIJE EUGEN KAVATERNIK KOJI JE SA SVOJIM BORCIMA DIGAO BUNU U RAKOVICI KOJA JE BILA UGUŠENA.JER JE DOŠLO DO IZDAJE KOJU JE POČINIO JEDAN SRBIN.
A DA NE SPOMINJEMO MORE KRVI KOJE JE PROLIVENO NA BLEIBURŠKOM POLJU I ZA VRIJEME DRUGOG SVIJETSKOG RATA KADA SMO PONOVO BILI BAČENI U OKOVE I TO OD HRVATA,IZDAJICE,IZRODA,KOMUNISTA Josipa(pišem veliko jer je ime sveca) broza "tita".
NADAM SE DA ĆEMO UVIJEK OSTATI POSTOJANI U OBRANI SVOJE SVETE DOMOVINE KAKO BI I SVOJIM PRECIMA OSIGURALI DA KROČE PO OVOJ SVETOJ ZEMLJI JER KAKO KAŽE THOMSPONOVA PJESMA :"DAJTE MI KOMAD ZEMLJE SVETE ZEMLJA JE I MATI I DJETE,LJUBI SVOJU ZEMLJU NA NJOJ TI SAGRADI DOM,I BRANI JE KRVLJU SVOJOM POVEZAN SI S NJOM,LJUBI SVOJU ZEMLJU LJUBI BLAGOSLOVLJEN PLOD I PONOSNO PO NJOJ HODI SVOJ ZEMALJSKI HOD".Post je objavljen 09.07.2005. u 19:56 sati.