Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

ODE CIGANIN MESIĆ SA SRBIMA NA IGMAN!!

Zaboravlja se da je Stipe Mesić bio predsjednik Predsjednoštva SFRJ za vrijeme kovanja četničko-komunističkih planova i agresije na Sloveniju i Hrvatsku:

"Trojica državnika Mesić, Marović i Paravac potpisali su u ponedjeljak u Beogradu, sudjelujući na sastanku nevladine udruge Igmanske inicijative, zajedničku izjavu "Trojni pogled na sadašnjost i budućnost" u kojoj predsjednici Hrvatske, SiCG i BiH izriču spremnost na nastavak suradnje i normalizacije odnosa te rješavanja svih problema razgovorom u duhu dobrosusjedstva.
- Istina o prošlosti podrazumijeva i ispriku, i priznanje, i pokajanje. Pred sudom, svejedno je li to međunarodni ili nacionalni sud, i odgovornost i krivnja mogu se i moraju utvrđivati isključivo na individualnoj osnovi. Nisu narodi krivi. Činjenica je, međutim, da su zločini činjeni u ime naroda i pod plaštom imena cijelih naroda. Stoga je i logično da izrazi isprike dolaze u ime naroda, odnosno država - rekao je predsjednik Mesić.
Otvarajući skup, predsjednik SCG Svetzar Marović je istaknuo nužan progon svih onih koji su, ne samo u Srebrenici, činili ratne zločine, pri čemu ne treba zaboraviti nijedan zločin bez obzira na to tko su zločinci, a tko žrtve.
- Moramo otvoreno i iskreno prenositi mladim generacijama istinu o događajima iz prošlosti, dužni smo uspostavljati pokidane veze i kvalitativno nove odnose i suradnju jer smo odgovorni za budućnost naših naroda i država - rekao je u uvodnom govoru predsjedatelj Predsjedništva BiH Borislav Paravac. Hrvatski predsjednik, okružen mnogobrojnim novinarima, rekao je poslije otvorenja skupa kako je činjenica da je posjet SCG odgodio nakon četničkog okupljanja na Ravnoj gori, ali došao je na Igmansku inicijativu. Igmanska inicijativa, koja okuplja oko 140 nevladinih organizacija iz Hrvatske, BiH i SCG, na početku dvodnevnog skupa prihvatila je prijedlog da se državama u regiji pošalje prijedlog da 11. srpnja, kad je počinjen pokolj u Srebrenici, bude dan sjećanja na sve nedužne žrtve u ratovima u bivšoj Jugoslaviji."



Post je objavljen 28.06.2005. u 11:35 sati.