Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Hrvatska veza


Maradona - najpoznatiji slučaj dopinga u nogometu

U Barceloni je Maradona prvi puta probao kokain. "Ništa posebno. Želio sam se osjećati živahnijim." U klubu svi su sumnjali, ali su šutjeli jer Maradona je bio prevelika investicija. Čak je nastupao u anti-droga TV reklamama i to dobro plaćenim.

Godine 1991. bio je pozitivan na doping kontroli (otkriven kokain) te je kražnjen s 15 mjeseci zabrane igranja.

Nakon tretmana 1997. godine ponovo je u dresu Boca Juniorsa.

No, u prvoj utakmici sezone (protiv Argentinos Juniorsa) još jednom je pozitivan na doping kontroli. Opet kokain.

Nogometni magazin


Maradoni Castrova "moralna podrška" za odvikavanje od kokaina (22/9/04)

22/09/2004

Bivši kapetan argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona, koji se na Kubi podvrgnuo zdravstvenim testovima, primio je poruku podrške od – Fidela Castra. Castro je pohvalio njegova najnovija nastojanja da se odrekne kokaina. Maradona je ljubitelj kubanskog predsjednika, do te mjere da je njegovu sliku istetovirao na nogu. Castro i Maradona upoznali su se 1994. 43-godišnji Maradona, jedan od najtalentiranijih igrača u povijesti nogometa, posljednjih se dvadesetak godina bori s ovisnošću o drogama. U travnju je zbog problema sa srcem završio na intenzivnoj njezi, nakon čega ga je obitelj natjerala na liječenje od ovisnosti. Maradona se već liječio od droga na Kubi 2000, kada je prošao kroz sličnu zdravstvenu krizu. Gotovo četiri godine živio je u zdravstvenom kompleksu u Havani, gdje je svakodnevno igrao golf s prijateljima.

VOICE OF AMERICA



Diego Maradona


U kratku kronologiju Maradoninih problema s drogom može se datirati i veza s Miljenkom Žajom Krojfom:

Prijateljstvo počelo u Napulju

Na pitanje da objasni veliko prijateljstvo njegova klijenta i nogometaša, odvjetnik Došen kaže kako mu je Krojf ispričao kao Maradonu poznaje još iz vremena dok je Argentinac igrao u Napulju. Prijateljstvo su značajno produbili 1994. godine kad je Maradona s reprezentacijom Argentine gostovao u Zagrebu i mnogo se družili. Nastavili su održavati kontakte i kasnije, a Maradona mu je kao prijatelj ostao u naročito dobrom sjećanju nakon 1999. kad je Krojf teško ozlijeđen u eksploziji automobila. Kaže da mu je poznati nogometaš nakon ranjavanja došao u posjet u Zagreb i ponudio čak da ga odveze na rehabilitaciju na Kubu. I dalje su održavali prijateljske kontakte i Novi Vinodolski je bio prilika da se ponovno susretnu jer su se obojica tu našli, Maradona na turniru, a Krojf na liječenju.

Ico Mikuličić, Novi list



Miljenko Žaja Krojf i Diego Maradona



Post je objavljen 25.06.2005. u 14:12 sati.