Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zašto Georg Soros ne voli Ivana Zvonimira Čička


Stvarno, zašto Soros ni u interviewu Denisu Kuljišu za Jutarnji list ne spominje svog nekadašnjeg hrvatskog suradnika Ivana Zvonimira Čička.

Potvrđuje li se time stara priča da su njih dvojica u ozbiljnom sukobu i da je Soros koncem devedesetih tražio od HHO-a da makne sa svog čela Čička ili će im u suprotnom prestat slati novce?


On the left to the right seated - President's advisers: Tomislav Jakic and Budimir Loncar; Georg Soros and President Stjepan Mesic (Over the years, Soros has supported a number of initiatives in Croatia worth more than 45m dollars)"/>


Čini mi se da je bivši sudac Vrhovnog suda Vjekoslav Vidović nakon Sorosevog ultimatuma predsjedao HHO-om, no nije se dugo održao. Čičak ga je uz pomoć svoje frakcije u kojoj su bili Žarko Puhovski i Čedo Prodanović, brzo maknuo.

Danas Georg Soros hvali samo Žarka Puhovskog. Sebe uspoređuje s Puhovskim, a Tuđmana s Bushem.

Zanimljive paralele. Samo Tuđmana nema već duže. Nakon njegove smrti Žarko Puhovski je u dobrima s hrvatskim vlastodršcima.

Tek pred koji dan uputio je prvu ozbiljniju kritiku hrvatskim vlastima od Tuđmanove smrti.

Već smo se uplašili da je članstvo u HHO-u postala moralno-politička preporuka za dobivanje zanimljivih poslova: Veljko Miljević -pravno zastupstvo špijuna Franje Tureka i Markice Rebića; Irfan Ajanović - savjetništvo u Uredu Predsjednika; Danijel Žderić - pusti poslovi s ministarstvima školstva i kulture, Stjepan Malović - honorarne analize uspješnosti pojedinih novina...

Kad ono, u HHO-u kao da još tinja sorosevska kuražnost:

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski upozorio je prije nekoliko dana na znatno pogoršanje stanja ljudskih prava u prvih šest mjeseci ove godine, posebice položaja srpske manjine.

– Ponovo je došlo do protusrpske propagande u medijima, čega nije bilo nekoliko godina, osim u marginalnim medijima.

Razgovarao Denis Romac, Novi list



Žarko Puhovski hrvatski Georg Soros?



Post je objavljen 24.06.2005. u 22:05 sati.