Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

ZAHTJEV ZA ISKAZIVANJE NEPOVJERENJA RUKOVODSTVU HDZA-a

ZAHTJEV ZA ISKAZIVANJE NEPOVJERENJA RUKOVODSTVU HDZ-a (A ONI 'NAJUSPJEŠNIJI' NA IZBORIMA)

Autor teksta i ovog dopisa kritičar je s opravdanjem od prvih dana 'vladavine' Ive Sanadera, posebice nakon što je odbio osnivanje MINISTARSTVA PODUZETNIŠTVA,svega što dr. Ivo (ne) radi. Francusko i nizozemsko NE Europskoj Uniji zabilo je čavao u isprazne 'programe trenutačnog vodstva HDZ-a koji je tu stranku i,još važnije,Hrvate doveo do najsramotnijeg položaja u novijoj povijesti.
Krdo političara i politikanata koji se time bave isključivo radi svoje samokoristi (i sakrivanja svojih nesposobnosti) svakodnevno vrijedja i domaće životinje imbecilnim izjavama. Najdalje, posebice u uništavanju hrvatskog poduzetništva ipak je otišao dr. Ivo Sanader koji je (sa svojim pomoćnicima Jadrankom Kosor-Jacom i Miomirom Žužulom) u dvije godine vladavine dokrajčio poduzetnike ne stvorivši nijedan novi instrumentarij podrške poduzetništvu.
Štoviše ukinuo je bivše Ministarstvo za obrt i MSP, odbio pokretanje novog pod opravdanjem da smanjenjem broja ministarstva smanjuje troškove Države...Dogodilo da se da troškovi povećani, učinkovitost umanjena...Dosta je više i Sanadera i Kosorice, spasimo (barem minimalnu) inteligenciju časnost Hrvata, Republike Hrvatske i HDZ-a!!!

-----
prema


TAJNIŠTVO
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Trg žrtava fašizma 4
Zagreb


Pred: ZAHTJEV ZA SAZIVANJEM IZVANREDNOG SABORA RADI UKAZIVANJA NEPOVJERENJA TRENUTAČNOM
RUKOVODSTVIU STRANKE


U Splitu 20.05.2005


Poštovani,

Ovaj dopis pišem ispred grupe inicijalnih HDZ-ovaca iz Splita, koji su naprosto zroženi nedostatkom morala, hrvatstva, uma i rezultata otkad je dr. Ivo Sanader počeo obnašati političku vlast u domovini.

Dr. Ivo Sanader je iskoristio infrastrukturu HDZa u zemlji i dijaspori ne bi li sproveo svoje očigledno nečasne ciljeve primopredaje bogatstava Republike Hrvatske i Hrvata Europskoj uniji i nehrvatima u Hrvatskoj.

I Stoga smo mišljenja da su Predsjednik HDZ-a, dr. Ivo Sanader, kao i njegovi izabrani pomoćnici i zamjenici, Miomir Žužul i Jadranka Kosor, nanijeli nenadoknadive štete časnosti i svrsi pokretanja i rada HDZ-a. Isto smo na forumima i meritornim blogovima dokazali, putem dokumenata, činjenica i materijalima iz 'bivših života' Miomira Žužula, Jadranke Kosor i dr. Ive Sanadera, posebice u onom njihovom 'uspješnom' ili 'prešućenom' dijelu života.
II Dr. Ivo Sanader vulgalizira elementarnu uljudbenost i razinu intelligencije pravog, dostojanstvenog i nepatvorenog HDZ-ovca i Hrvata svaki put kada zadnjih godinu dana, od 'Bechtela' nadalje, svoje katastrofalne neuspjehe stalno proglašava uspjesima. Isto se upravo dogodilo na lokalnim izborima i pri katastrofalnom neuspjehu HDZ-a u urbanijim centrima, kao i prije nekoliko mjeseci pri kandidiranju Jadranke Kosor.
Za kampanju Kosor izdvojeni su ogromni novci. Učinke znamo kao i one nedavne kampanje u Zagrebu. HDZ s koalicijskim partnerima ima oko 12 % glasova od oko 30% birača koji su uopće išli glasati ili glasovati.
III Članovi HDZ-a uzimaju u obzir i tužnu činjenicu da na izbore nije izašlo najmanje 60 posto Hrvata-birača, radi odsustva bilo kakve misli i povjerenja u dr. Ive Sanadera i njegove pomoćnice Jadranke Kosor, čak i prezira prema njima i svemu nemoralnom (nerijetko imbecilnom) što danas političari poput navedenih predstavljaju u svom 'obnašanju mudre i uspješne politike'.
IV Isto dr. Sanader uopće ne uzima u obzir., dok uživa u svojoj važnosti do koje je došao, kao i svoje imovine (ili barem većine svoje imovine, počevši od kuće ) zahvaljujući jedino i isključivo HDZ-u. Naprotiv, neizlazak birača da odlučuju o svojoj sudbini tumači 'zrelošču društva'.
V Maloumna 'strategija' dr. Ive Sanadera koji je gotovo dvije godine s najskupljom državnom birokracijom proveo u klečanju i obilaženju činovnika po Europi, naravno na račun Hrvata poreznih obveznika i investicijskog ciklusa, uzrokovala je, izmedju inog, katastrofu hrvatskom poduzetništvu, te ista zaslužuje najoštriju reakciju članova HDZ-a, uključujući i i one prvotne koji su HDZ stvorili.
VI I Posljednje izjave Jadranke Kosor (nakon njene gluposti s Antom Gotovinom, a nedavno je i Milanka Opačić ispala nobelovac prema Kosorici)) i njenog mentora dr. Sanadera govore da bi im možda trebao pregled i boravak u psihijatrijskoj klinici, obzirom da svojim nebuloznim izjavama u najskupljim tv-terminima i potplaćenim medijima (EPH), dok glume 'visoke političare koji vladaju'/a ne upravljaju javnom imovinom/, vrijedjaju čak i razinu inteligencije domaćih životinja.

Stoga:

Dr. Ivo Sanader i rukovodstvo trebaju se povući s mjesta predsjednika HDZ-a i drugih dužnosti kojim kaljaju ne samo slavno ime HDZ-a nego Hrvata i Hrvatske, istovremeno nanoseći štetu ukupnoj hrvatskoj sadašnjosti i budućnostii

Nadam se da će ovaj opravdani Zahtjev potaknuti i prikladnu reakciju, odnosno da će dr. Ivo Sanader konačno izaći pred sve HDZ-ovce, pa i one koji su mu omogućili da bude izabran kao 'urbanija varijanta reformirane stanke' te objasniti (bez puno blebetanja bez sadržaja i smisla na koje se navikao tijekom svojih skautskih putovanja po EUropi) kuda je odveo stranku kojoj Hrvati mogu zahvaliti nastanak Republike Hrvatske.

S poštovanjem,

..........
U Splitu 20.05.2005


A sad pročitajte ovaj užas, prostituciju probisbjeta (na račun sviju nas), nemoral
Postizborna trgovina: s 25% glasova dobili polovicu županaHDZ - najuspješnija stranka na lokalnim izborima

Nove vlasti formirane su u svih 20 županija i gradu Zagrebu, osim u Virovitičko-podravskoj županiji. Tamo će novi pokušaj uslijediti idućeg tjedna, a najviše izgleda za čelno mjesto u županiji ima HDZ, koji je već dobio gotovo polovicu župana u Hrvatskoj – ukupno devet. Tako će HDZ sada imati župane u Karlovačkoj, Ličkoj, Požeškoj, Brodskoj, Zadarskoj, Šibenskoj, Splitskoj, Dubrovačkoj i Vukovarskoj županiji, po čemu se pokazao kao najuspješnija stranka na lokalnim izborima - s četvrtinom biračke potpore dobio je gotovo polovicu župana. SDP na lokalnim izborima nije imao koristi od koalicija s HSS-om i HNS-om: većina njih doživjela je neuspjeh, jer su zajedno dobili manje glasova nego svaki pojedinačno na izborima 2001. B]

ZAVRŠAVA SE FORMIRANJE ŽUPANIJSKIH VLASTI NAKON LOKALNIH IZBORA – NAJJAČA STRANKA S 25 POSTO GLASOVA DOBILA ČAK 9 ŽUPANA
HDZ dobio pola Hrvatske za pregovaračkim stolom

SDP na lokalnim izborima nije imao koristi od koalicija s HSS-om i HNS-om: većina njih doživjela je neuspjeh, jer su zajedno dobili manje glasova nego svaki pojedinačno na izborima 2001.

Nove vlasti formirane su u svih 20 županija i gradu Zagrebu, osim u Virovitičko-podravskoj županiji. Tamo će novi pokušaj uslijediti idućeg tjedna, a najviše izgleda za čelno mjesto u županiji ima HDZ, koji je već dobio gotovo polovicu župana u Hrvatskoj – ukupno devet, ili jednog više nego poslije lokalnih izbora 2001. godine.
Tako će HDZ sada imati župane u Karlovačkoj, Ličkoj, Požeškoj, Brodskoj, Zadarskoj, Šibenskoj, Splitskoj, Dubrovačkoj i Vukovarskoj županiji, po čemu se pokazao kao najuspješnija stranka na lokalnim izborima. Naizgled, uspio je i HNS koji je dobio župane u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a donekle i SDP jer će umjesto nekadašnjih troje župana imati četvero: u Primorskoj i Sisačkoj županiji, gradu Zagrebu (gradonačelnik Zagreba ima i status župana), te u Krapinskoj, gdje će u prvoj polovici mandata županica biti iz HSS-a, a u drugoj socijaldemokratkinja.


HSS gubitnik

Najgore je prošao HSS: od osam župana dobivenih na izborima 2001. zadržao je samo četvoro, među koje se ubraja i polovični slučaj iz Zagorja. Uz njih, HSS ima čelna mjesta u Zagrebačkoj, Koprivničkoj i Bjelovarskoj županiji. IDS je zadržao župana u Istarskoj, a lista Branimira Glavaša dobila ga je u Osječkoj županiji, dok je HSLS izgubio župana u Međimurju, a novoga nije dobio.
Pravaši nisu dobili nijednog župana, iako su na svibanjskim izborima izrasli u treću stranku u Hrvatskoj. To pokazuje da se raspodjela vlasti ne mora uvijek poklopiti s glasovima koje su na izborima raspodijelili birači, te da broj župana ne odražava u potpunosti mišljenje hrvatskih građana.
Primjerice, analiza uspjeha stranačkih lista po županijama pokazuje da je najveći uspjeh polučio SDP u koalicijama s različitim strankama. Prije četiri godine SDP je bio najjača lista u trima županijama, a HSS u dvjema, a sada su socijaldemorkatske liste preuzele vodstvo u osam županija. Istodobno, HDZ je sam, ili u koalicijama, prije četiri godine bio najjači u 15 županija, a sada je pao na devet.
Prema podacima iz SDP-a, koji je jedini novinarima dao cjelovitu analizu izbornih rezultata, najviše glasova dobile su koalicije predvođene socijaldemokratima – 40,4 posto, ili 1,2 posto više nego na prošlim izborima. HDZ je sam, ili u koalicijama, dobio 24,9 posto, ili 7,5 posto manje glasova. S četvrtinom biračke potpore dobio je gotovo polovicu župana. Do tih postotaka SDP je došao zbrajajući glasove svih birača u Hrvatskoj, prema rezultatima izbora za županijske skupštine i za Zagreb koji ima status 21. županije.

Pad popularnosti HDZ-a

Tako povoljan SDP-ov rezultat u državi ne čudi, jer samo u Zagrebu i Promorskoj županiji, gdje su socijaldemokrati pobijedili, živi četvrtina stanovnika Hrvatske, više nego u pet-šest ostalih županija gdje je pobijedio HDZ. Lička županija, primjerice, ima samo 50.000 stanovnika, a još manje glasača.

Unatoč tome što je zadržala vlast u županijama, izborni rezultati pokazali su da je vladajućoj stranci u svibnju osjetno pala popularnost. No, socijaldemokrati ne slave, jer opadanje HDZ-a nisu preokrenuli u svoju korist: dobili su samo 1,2 posto više glasova. Štoviše, analiza pokazuje da SDP na lokalnim izborima nije imao koristi od koalicija s HSS-om i HNS-om: većina njih doživjela je fijasko.
Naime, SDP je u koaliciji s HSS-om izašao ugotovo svim županijama, ali samo u četiri ostvarili su zajedno bolji rezultat nego što su pojedinačno dobili na lokalnih izborima 2001. Čak u 13 županija SDP-ove koalicije s HSS-om i HNS-om su poptuno podbacile: te tri stranke u svibnju su zajedno dobile manje glasova od zbroja njihovih pojedinačnih rezultata prije četiri godine! Razlog tome je osjetni pad popularnosti HSS-a i HNS-a. Sada je očito zbog čega SDP želi na parlamentarne izbore izaći sam.










Post je objavljen 24.06.2005. u 14:35 sati.