Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/epikur

Marketing

Doživjeti stotu

Ako vam gazda i šef omoguće da se domognete posla u kojem ćete uživati, a onda vas natovare količinom posla, pomoći će vam da doživite stotu. Suprotno tome, rad na "polovici gasa", u uglu sivog ureda, a pogotovo naporan rad u kojem ništa ne štima ("mrzim svoj posao i ponedjeljak"), stvara uvjete za bolesti i brzo starenje.
Postoje čvrste veze između rada i dugovječnosti. Dobro ih je znati radi upravljanja svojim, i životom svoje obitelji. Uz radnu motivaciju, na dug život dobro djeluje i učenje za rad te osjećaj uspjeha. Dobro dođu i rukovodni posao pa i dobri radni uvjeti. No, pođimo redom:

Motivirajući rad pomaže. Dobri radnici žive dugo. Dugovječni ljudi rade cijelog života. Uživanje u radu možda jest najveća životna sreća. Težak rad na voljenom poslu ne šteti. No, naporan rad na nevoljenom poslu, u "krivom" uredu... opasno povećava rizike.

Stalni učenici žive dulje! Usavršavanje na poslu, kao element cjeloživotnog učenja, pomaže dugovječnosti. Raste osjećaj ukupne vrijednosti, s većim znanjem donose se bolje odluke o sebi, itd...

Pobjednici dugo žive! Uspjesi produljuju život. Ostvarenje težnji i ciljeva, rezultati po osobnoj mjeri i sl., sve to pridonosi dugovječnosti.

I kvalitetno radno okruženje pomaže dugovječnosti. No, skupi namještaj, elitna četvrt, klima u uredu... nisu za to nimalo važni. A jesu: minimum ugrožavajućih činitelja poput zračenja, štetnih tvari, zagađenosti, rad na visini, prometne opasnosti i dr.. Bježite na vrijeme i što dalje od toga.


Post je objavljen 23.06.2005. u 10:26 sati.