Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Život, tregedija Anakina Skywalkera! 1.dio

Odlučio sam opisati životopis "velikog" Anakina Skywalkera koji će se sadržavati od mislim 3 dijela, kao diječak, kao mladić i kao Darth Vader. Prvi dio je gotov, drugi ću počet pisat sutra. Nadam se da će vam se sviditi i da će vam objasniti štošta što niste znali o Star Warsu i o glavnom liku o kojem se vrti i cijela SW saga.

-Život Anakina Skywalkera je jedna od najtužnijih i najzanimljivijih priča ikad ispričana. Kako se od malenog, dobrog dječaka pretvorio u najokrutnijeg zlikovca sve do dobrog i brižnog oca što ga je spasio od smrtne ruke Darth Sidiusa.

-Da počnemo, Anakin se u priči pojavljuje kao devetogodišnjak koji robuje na dalekom i zloglasnom pustinjskom planetu Tatooineu za poslodavca Wattoa, koji je jako okrutan i pokvaren. Watto nije bio posebno okrutan prema Anakinu jer je uvidio da je on samo mali bespomoćni dječak. Na planet dolaze jediji kojima je potrebna pomoć oko generatora hiperpogona, odnosno zamjena generatora. Jedi Qui-Gon Jinn zna da Watto ima generator ali nema dosta da mu plati, ali se onda javlja Anakin koji kaže da mu može osvojiti generator na utrkama lebdjelica. Anakin želi pomoći Qui-Gon-u jer zna da je on jedi kojima se on divi i sam želi postati jedan od njih. Mislio je ako mu pomogne da će ga on odvesti na učenje, ali to nije govorio, samo se nadao. Anakinova majka Shmi bila je protiv utrka lebdjelica smatrajući da je to jako opasno. Kada započne utrka Anakin dokazuje da je najbolji pilot u cijeloj galaksiji. Pobijeđuje u utrci, a time Qui-Gon ishoduje njegovo oslobođenje kladivši se neposredno prije utrke u Anakinovu pobijedu sa Wattom.

-Kada je stigao trenutak oproštaja sa majkom, koju nisu uspili osloboditi, Anakin tužno odlazi ali se u jednom trenutku okreće i otrči majci u zagrljaj, te se oprašta od majke i tužno odlazi sa rodnog planeta. Rastanak od majke je prvi čimbenik Anakinove kasnije propasti...

-Qui-Gon dovodi Anakina pred jedi vijeće, i nada se da će oni prepoznat potencijal i snagu dječaka, što oni i čine. Vijeće misli da je Qui-Gon baš tog dječaka vidio u proročanstvu koje govori o odabranome koji će vratiti Silu u ravnotežu. Vijeće Anakina isprva odbija, što je u njemu rodilo osijećaj negodovanja protiv svih članova vijeća. Cijeli svoj život je želio postat jedi, a onda ovo. Yoda, član vijeća nad njegovim životom vidi mračni oblak, ali Mace Windu je taj koji će reći da je Anakin prestar da počne učiti i postane jedi.

Tim činom Windu si je stavio L-saber pod vrat što će se i izjasniti u trećem dijelu. Qui-Gon želi uzeti Anakina za učenika ali vijeće mu to ne dozvoljava jer već ima jednog učenika. Na žalost, Qui-Gona će uskoro na Naboou ubiti Darth Maul, a Obi-Wan će mu na samrti obećati da će istrenirati Anakina. Nešto kasnije, jedi master Yoda daje suglsnost da Anakin postane Obi-Wanov učenik, prije nego što je Obi-Wan postao Jedi Knight, tj. jedi vitez. Obi-Wan je time postao treći čimbenik Anakinova prelaska na tamnu stranu, kao što je i sam priznao u originalnoj trilogiji.


Prvi dio je gotov, očekujte drugi u kojem Anakin nije više malo dijete već ambiciozni mladić koji upoznaje puteve sile...

Post je objavljen 16.06.2005. u 20:07 sati.