Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Nedavno izvjesce Human Rights Watch (HRW) koje opisuje Eritreju kao zemlju sa "viskom represijom" u kojoj se ne postuju ljudska prava, naljutila je vladu u Asmari koja je prozvala ovo izvjesce kao " pravu glupost. " Vlada Eritreje kaze da su autori jednostavno pretrazili po Internetu samo da bi napravili 'cut and paste' i to predstavili kao godisnje izvjesce.
Glavna zadaca Vlade u Asmari je da napravi drustvo, "gdje su osnovna ljudska prava svakog pojedinca zasticena i postovana i svima dati pravo da zivi u miru i spokoju".
Opet nesto smjesno kada se zna situacija u ovoj zamlji.
Niti jedna politicka partija osim Peoples Front for Democracy and Justice (PFDJ) nije dozvoljena (...). Svi uhapseni jos od 2001 a do sada nisu likvidirani jos uvijek se drze po zatvorima na tajnim mjestima.- prema izvjescu HRW.
Eritrea, koja je stekla neovisnost 1993, je neumorna u objasnjavanju da su hapseni samo izdajnici i spijuni koji su pokusavali neke subverzivne djelatnosti. Moze se zamisliti kako zavrsavaju oni koji se tako obiljeze. Nesto me podsjeca na price o Golom Otoku i sl.
Izvjesce donosi jednu recenicu koja kaze da je "Eritreja pod opsadom -- od svoje vlastite Vlade". Sto se Etiopije tice tamo se vec dobro zaguzvalo u predizbornoj kampanji za izbore koji ce se vjerojatno odrzati u svibnju,.
The Oromo Liberation Front (OLF) reported that it launched attacks on the EPRDF (Ethiopian Peoples Revolutionary Democratic Front) forces in eastern Ethiopia. According to the report, OLF killed 8 people while wounding 4 in a fight in eastern Ethiopia at a place called Dafeta. It is also reported that OLF killed two EPRDF soldiers and wounded 4 at a place called Shanta Hara. The OLF added that seven Government soldiers were killed in a surprise attack at a locality called Mulo. In a separate military encounter, OLF said that it killed one EPRDF soldier and wounded three in a place called Derakot. In general, the Front claimed that it registered victory over EPRDF by killing 18 soldiers and wounding 26. The newspaper doesn’t say when these encounters took place
Kazem vjerojatano zbog toga sto je ovaj dio svijeta vise nego nepredvidljivm, planirano jeste da se izbori odrze u svibnju no vidjet ce mo. Kako veceras i nisam bas najbolje volje opet bih ja pametovao. Inace ova vijest o Oromo ratnicima i nema bas mnogo veze sa nasom misijom, to s unutarnji problemi Etiopije a i podrucje ovih desavanja nije blizu granice sa Eritrejom.


Post je objavljen 05.02.2005. u 00:40 sati.